Стрічки Перемоги

http://jerait.com

Запорізький Центр журналістської солідарності продовжує надавати психологічну допомогу журналістам, які приїхали з тимчасово окупованих територій. За ініціативою енергодарської журналістки Алли Шамрай відбувся майстер-клас з плетіння браслетів-оберегів із стрічок, які медійники-переселенці планують подарувати пораненим бійцям ЗСУ, які зараз лікуються у Запорізькому військовому шпиталі.

«Коли я дивилась як гарно плете ці браслети майстриня, то мені здалось, що цьому важко навчитись. Але завдяки терпінню та наполегливості Алли я змогла повірити в себе. У кінці заняття ми вже всі мали по декілька браслетів, сплетених власноруч» - ділиться враженнями Валентина Авєріна, журналістка-переселенка з Лисичанська.

Учасники майстер класу  з задоволенням вчилися плетінню  браслетів. В процесі навчання використовувались жовті та блакитні стрічки, що символізують кольори українського прапору. 

«За роботою та  спогадами  про мирне минуле , за розмовами про сьогоднішній біль швидко минув час і до кінця заняття у нас  на столі  було вже аж понад 20 яскравих оберегів Отак всі гуртом і добру справу  зробили, і одержали хороший сеанс арттерапії» - зауважила майстриня Алла. 

Це не перший урок рукоділля від Алли Павлівни. Майстриня з Енергодару залюбки ділиться своїми знаннями з усіма охочими журналістами, які постійно беруть участь у всіх заходах Центру солідарності журналістів. Учасники її майстер-класів вишивали стрічками картини, виготовляли квіти-брошки, і створювали вінок перемоги зі  червоних маків, що зробили власноруч. 

-Ми всі з нетерпінням чекаємо на Перемогу, тому у нашу роботу ми вклали всю силу любові до рідного краю, куди обов’язково повернемося! – впевнені учасники арт-майстерні. – А наші чудові стрічки-обереги нададуть сили та здоров’я нашим пораненим бійцям, допоможуть їм скоріше одужати.

Іван Кушніренко, фото Дар’ї Зирянової 

http://jerait.com