Ветерани-журналісти в гостях у Терпсихори

http://jerait.com

Для ветеранів-журналістів ЗОО НСЖУ, як і для медівників-переселенців,  почалися заходи арт-терапії: вони  відвідали Запорізький академічний український музично-драматичний театр ім. Володимира Магара. Пирнули у вир нової вистави за мотивами п’єси американського драматурга Дона Нігро «Горгони».  Новий голова ветеранської організації Віктор Армяновський з колегами занулилися на півтори години у події трагікомедії на одну дію режисера-постановника Тетяни Лещової та художника-постановника Віталія Білика.

…Як виявилося «Горгони» - іделаьна історія для театру. Зворушливий дует двох драматичних актрис у поважному віці, за плечима яких багато спільних власних драм і конфліктів. Вважається,  що у кожній  театральній трупі є такий прихований, або відкритий, конфлікт двох примадон. За іронією долі, вони знову опиняються у спільному проекті – зйомці фільму жахів, можливо, останньому в їх кар’єрі. Спочатку особливого бажання брати у ньому участь актриси не мають. Кожна з них при цьому не лізе за словом у кишеню, тому їхні сварки соковиті, темпераментні, емоційні. А боротьба за лідерство часто перетворює цих кокетливих літніх жінок на справжніх Горгон. Та попри все, вони йдуть на ризик. Бо це останній шанс повернутися на великий екран та доторкнутися до колишньої слави.

Постановка про життя та мрії, про театр і кіно, про стосунки та гру, про талант і славу, про те, чого це все варте відверто захопила… Не даремно  до цього матеріалу зверталися вже у Одеському академічному українському музично-драматичному театрі ім. Василя Василька, Миколаївському художньому академічному драматичному театрі… П’єса вже понад 40 років крокує по сценах і привертає увагу театралів. 

Всім було дуже цікаво слідкувати за розвитком сюжету, грою акторок, режисерськими знахідками, ми відпочили у чудовій атмосфері Храму культури і мистецтва. Спіймав себе на думці, що я, навіть забув про війну, поки йшов спектакль…

Едуард Бобровицький

http://jerait.com