Колаборантів виключено з лав Спілки журналістів

http://jerait.com

Відбулося  засідання секретаріату Запорізької обласної організації НСЖУ, де було розглянуто питання про виключення із Спілки журналістів Арман Людмили Анатоліївни,  колишнього головного редактора токмацької газети «Таврія», члена правління ЗОО НСЖУ, секретаря первинної організації,   нині – директора Токмацького краєзнавого музею, та Арман Михайла Юрійовича,  директора ТОВ «Медіа-центр» газета «Таврія», м. Токмак.

З інформацію про співпрацю Людмили та Михайла Арман з окупаційною владою  міста Токмак  виступила голова ЗОО НСЖУ Наталії Кузьменко.  Про неодноразові факти співпраці цих журналістів  свідчать публікації на сайті газети інформації про пункти видачі російської гуманітарної допомоги, участь в піднятті російського прапору в місті, відзначення дня перемоги разом з загарбниками, екскурсії в музеї по сторінках радянського періоду для російських волонтерів, висадка дерев на суботнику на честь дня Токмака, опубліковано багато  фотографій про ці факти на українських та російських сайтах. Матеріали були пред’явлені членам секретаріату для ознайомлення. 

- Після першого випадку публікації ворожої інформації, - сказала відповідальний секретар ЗОО НСЖУ Валентина Манжура, - я особисто провела серйозну розмову з цими журналістами по телефону. Попередила їх про наслідки таких дій. Вони запевнили, що все зрозуміли. Але за кілька днів після цієї розмови і Людмила Арман, і Михайло Арман перервали будь-який зв’язок з обласною журналістською організацією, хоча технічна можливість його підтримувати є.

Членкиня Секретаріату НСЖУ Людмила Долженко запропонувала - за співпрацю з окупантами, прояви колабораціонізму виключити Арман Людмилу Анатоліївну та Арман Михайла Юрійовича з членів НСЖУ. 

Постановили - за співпрацю з окупантами, прояви колабораціонізму виключити із членів НСЖУ   Людмилу  Арман та Михайла Арман. Рішення прийняте одноголосно.

http://jerait.com