Вдячні зарубіжним колегам за підтримку

http://jerait.com

В Запорізькому Центрі журналістської солідарності встановлено сучасний відеопроектор з екраном. Віднині тут з’явилася можливість проводити для журналістів-переселенців та місцевих медійників цікаві он-лайн заходи, що дуже важливо в умовах раптових тривог та обстрілів території області. Окрім того, використання відеопроектору дозволяє зробити більш наочними, урізноманітнити й інші заходи, які регулярно проводяться в Центрі журналістської солідарності.

Додамо, що нове обладнання придбане завдяки безкорисливій допомозі міжнародних партнерів НСЖУ і, зокрема, Норвезькій спілці журналістів. Наскільки воно є актуальним для роботи Центру журналістської солідарності, свідчить той факт, що вже наступного дня після встановлення, його було використано у проведенні тренінгу-практикуму «Яким має бути перший номер газети (теле-радіо новин, наповнення сайту) на деокупованій території. Планування, зміст, якість матеріалів».

- Цей тренінг-практикум в Запорізькому Центрі журналістської солідарності був надзвичайно цікавим та корисним. Ми знову відчули себе професіоналами, планували перший номер газети, випуск радіоновин після деокупації наших рідних міст, - зазначив Іван Кушніренко, журналіст з Гуляйполя. – Завдяки новому відеообладнанню ми змогли переглянути випуски газет, які вже вийшли на звільнених від ворога територіях, поспілкуватися он-лайн з колегами. Щиро вдячні міжнародним партнерам НСЖУ, особливо ж – Норвезькій спілці журналістів. Ми відчули не тільки підтримку наших північних колег, але й тепло їх сердець, їх щирість і прихильність до України, за свободу якої ми боремося. І у цьому нас підтримує цілий світ, - підкреслив журналіст.

Валентина Бистрова, фото Сергія Біжка

http://jerait.com