На крилах джазу

http://jerait.com

У  камерному залі Запорізької обласної філармонії відбувся перший захід в рамках благодійного мистецького проекту «Обласна філармонія – журналістам-переселенцям». Про низку музичних зустрічей двічі на місяць домовились керівники Центру журналістської солідарності з генеральним директором – заслуженим працівником культури України Іриною Конаревою.

Початок положила презентація концерту «Funky soul» у стилі латини і блюзу. Колектив «Musik men» під управлінням Юрія Крюкова  зразу ж підкорив журналістів - шанувальників джазових ритмів - своєю високою майстерністю і драйвовою енергетикою. Такими джазовими стилями, як боса-нова, самба, funk 

Яскраві й талановиті музиканти створили  справді чарівний вечір.  На концерті панувала максимально позитивна атмосфера. Свою фанкову душу показали  Тарас Пацернюк (труба), Артем Крамаренко (бас-гітара), Станіслав Шинкаренко (ударні, губна гармоніка). Прикрасила відомі композиції професійним вокалом майстер сцени Юлія Якса (сопрано), віртуозною грою артисти академічного симфонічного оркестру Тимофій Фуклєв (флейта) та Іван Левченко (саксофон альт).

Звучала музика  коріфєєв  джазу – світових зірок Д.Джезро, Д. Берда, Д. Гордона, А. Блейкі, Х. Моблі, Х. Сільвера та інших. Артисти продемонстрували спільне виконання і складні сольні фрагменти імпровізаційного характеру, показали професійну майстерність, довершену техніку, витонченість звуку та інтонації, тембральні фарби інструментів. Цікаві, пізнавальні факти з історії джазу, його головних героїв – композиторів та виконавців розповів ведучий Юлій Гаврилов.

- Завдяки  філармонії, яка не припиняє дбати про психологічний стан запоріжців,  ми змогли  хоч на деякий час відволіклися від буденних проблем і отримали позитивні емоції, - ділиться своїми враженнями журналістка з Якимівки Антонина Букреева, -  Оплесками та теплими словами  ми подякували  музикантами за чудовий музичний вечір.

Ніна Деркач

На фото: голова ЗОО НСЖУ, співко ординаторка Центру журналістської організації  Наталія Кузьменко вітає музикантів та журналістів-переселенців з початком благодійної акції

http://jerait.com