І в будні, і в свята – разом!

http://jerait.com

16 листопада у Запорізький Центр журналістської солідарності НСЖУ завітали провідні майстри теле та радіоефіру. Слід сказати, що вони тут часті гості, приїздять до Центру, так би мовити, по роботі, висвітлювати цікаві заходи, які проводяться тут для журналістів-переселенців та місцевих медійників. Але сьогодні візит особливий. Разом з колегами та секретаріатом ЗОО НСЖУ теле-радіожурналісти з чотирьох телеканалів та віжн-радіо, які співпрацюють з нашим Центром, приїхали відзначити своє професійне свято.

Невимушене спілкування, розповіді про нові програми і проекти, народжені війною, над якими вони працюють, були цікаві всім. Творчі люди завжди мають, що розповісти, і що показати. 

- Я сама тележурналістка, і з хвилюванням дивлюся репортажі з прифронтових територій і з лінії фронту, які вготують і видають в ефір журналісти з телеканалу «5-й – Новини», розповіді про бійців і волонтерів «Суспільного» чи телеканалу «Алекс» та почути про новий проект телеканалу МТМ «Янголи перемоги» (автор - Валентин Терлецький) про воїнів-запоріжців, які загинули на війні. Це не тільки увічнення пам’яті наших героїв, це літопис війни, який нині творять журналісти. Важлива і потрібна справа, дуже цікавий проект, - зазначила журналістка з Бердянська Вікторія Горбатко.

Потім відбулося нагородження «винуватців» торжества Почесними Грамотами Секретаріату Національної спілки журналістів України. Церемонію нагородження  провела голова ЗОО НСЖУ, координатор Центру солідарності журналістів, заслужений журналіст України Наталія Кузьменко. 

Серед відзначених - радіожурналістка Ольга Вакало та режисер Олена Бугайченко (віжн-радіо «На дотик»), тележурналісти Наталя Чікулова («Суспільне» Запоріжжя),  Дмитро Злачевський («5-ий – Новини»), Ольга Лебедєва (телеканал «Алекс»), Микола Осиченко (керівник телекомпаніїї «ТВ-Маріуполь») та Валентин Терлецький, автор і керівник телепроекту МТМ «Янголи перемоги».

Одержуючи відзнаку НСЖУ, Валентин Терлецький, зокрема, відзначив:

 - Дуже приємно, коли твою роботу відзначають колеги, які знають справжню ціну творчій праці. Ще більш приємно, що це відбувається в Центрі журналістської солідарності, за участі наших колег-переселенців з тимчасово окупованих і прифронтових територій, яким я раніше презентував тут першу програму свого проекту «Янголи перемоги», і одержав їх схвальну оцінку. І ще додам, що НСЖУ, до якого я належу вже десять років,  як дерево життя – у всі часи його коріння всіх нас тримало і живило, а зараз, під час війни, – особливо. Всі ми – одна творча сім’я, в якій кожен вносить свій вклад у перемогу. І ми переможемо! Все буде Україна!

Всім нагородженим були вручені продуктові набори. Свято і тепле спілкування продовжилися дружнім застіллям, цікавими спогадами, розповідями, і, звичайно ж , новими творчими ідеями.

Валентина Бистрова, Фото Юрія Зелінського

http://jerait.com