Пишемо солов’їною!

http://jerait.com

У Запорізькому Центрі солідарності журналістів відбулася цікава подія: досвідчені медійники, серед яких редактори газет, відомі диктори, авторитетні оглядачі удосконалювали свою українську мову. Справа в тому, що мова, як море – вона жива, постійно змінюється, грає новими барвами, оновлюється та стає багатшою кожного періоду часу. Тому наші журналісти,  котрі багато років говорили з екранів телевізорів, з радіоприймачів, писали статті та нариси, забажали слідувати новим змінам, новим мовним правилам сьогодення.

Ще однією причиною проведення тренінгу з новітньої української мови  стала підготовка до написання Радіодиктанту Національної єдності-2022. За пропозицією секретарки НСЖУ Людмили Долженко, вирішено організувати  роботу з написання диктанту в пресцентрі «Журналіст» для журналістів-переселенців та кореспондентів місцевих ЗМІ. Щоб краще підготуватися до важливого та відповідального моменту, ми запросили одного з найкращих мовних тренерів – Ольгу Лещименко, яка не лише розуміється на матеріалі, але вміє доступно розтлумачити складні моменти сучасного правопису. До того ж, пані Ольга викладає артистично і яскраво, слухати її одне задоволення. До речі, читатиме радіодиктант саме акторка, Герой України Ада Роговцева. Авторка тексту цьогорічного диктанту - українська письменниця та режисерка Ірина Цілик.

У День української писемності та мови до найбільшого україномовного флешмобу традиційно приєднаються мільйони українців по всьому світу. Флешмоб укотре вийде за межі суто радіоформату — і буде транслюватися наживо.

У тренінгу  в пресцентрі «Журналіст» взяли участь журналісти газет «Индустриальное Запорожье», «МИГ», «Слово трудівника» (м. Якимівка), «Трудова слава» (м. Оріхів»), медійники з Бердянська та Енергодара. «Сьогодні було дуже цікаво. Багато пригадалось навіть зі студентських років. А ще зацікавила розмова про нові правила в нашій мові. З нетерпінням чекатимемо нових тренінгів!» – каже радіожурналістка Алла Шамрай.

Не знаємо як ви, а запорізькі журналісти зустрінуться 9 листопада об 11.00., щоб перевірити свої знання з правопису української мови під час написання Радіодиктанту Національної єдності!

Наталя Вадимова, фото Сергія Біжка

http://jerait.com