Навчаємо журналістів правилам безпеки

http://jerait.com

Яких правил повинні дотримуватись журналісти під час війни, щоб не наразитись на небезпеку? Як діяти в екстремальних ситуаціях? Як уберегтися від мінної загрози? Це зараз надзвичайно актуальні нині питання, бо Запоріжжя постійно знаходиться під обстрілами ворожої артилерії. Тому Запорізький Центр журналістської солідарності постійно проводить тренінги з безпеки для журналістів-переселенців та місцевих медіа. Допомагають медійникам в цій важливій справі рятувальники – досвідчені фахівці управління ДСНС в Запорізькій області. Саме на їхньому майданчику пройшов черговий тренінг для журналістів з питань мінної безпеки.

Журналістам показали виставку вже знешкодженої смертоносної зброї – ракети, снаряди, міни різного зразка, розповіли про мінну небезпеку, яка може чатувати у зовсім, здавалось би, мирних місцях – в парку, на прогулянці, тощо.

На спеціально підготовленому майданчику рятувальники наочно продемонстрували, як розшукуються і знешкоджуються міни чи ракети і снаряди, які не спрацювали. Медійникам показали нове обладнання, захисні костюми, які використовують рятувальники під час розмінування. Журналісти також побачили роботу службової собаки, яка допомагає рятувальникам під при розмінуванні приміщень. 

А головне, журналісти навчилися правилам поведінки в разі виникнення мінної небезпеки, діям під час обстрілів, якщо вони застали їх на вулиці, тощо.

- Таких знань ніколи не буває забагато. Особливо зараз, коли небезпека може чатувати на кожному кроці, - зауважив фотожурналіст Сергій Біжко. - Це важливо для кожного, а для журналістів – тим більше. Адже ми, готуючи матеріали чи здобуваючи інформацію, буваємо всюди, і там, де небезпечно, - в тому числі. Тому повинні знати, як поводитись у складній ситуації. Дуже корисний і цікавий тренінг.

Валентина Бистрова

Фото Сергія Бішка

http://jerait.com