Відбулася прем’єра телевізійного меморіалу «Ангели Перемоги»

http://jerait.com

У Запорізькому офісі Східноукраїнського центру журналістської солідарності відбулась презентація нового проекту  муніципального телеканалу МТМ «Ангели Перемоги». Представляли цикл програм - Ірина Полієктова, директорка  КП «МТМ» і автор ідеї Валентин Терлецький, журналіст та письменник. На допрем`єрний показ першого фільму завітали члени творчої групи телеканалу, родини загиблих героїв, представники Запорізького військового комісаріату, Нацгвардії, волонтери, військові кореспонденти, журналісти-переселенці.

«Ангели Перемоги» — це серія документальних фільмів про запоріжців, які загинули під час війни з агресором, виконуючи свій військовий обов’язок. Чоловіки і жінки, які пішли до війська за покликом серця, мужньо захищали країну і поклали свої життя за волю, незалежність, права і цінності українського народу. Кожен фільм – це окрема історія людини, викладена у спогадах батьків, рідних, дружин і чоловіків, друзів дитинства та юності, колег по роботі, бойових побратимів. Життєпис про земний шлях героя – від народження і до загибелі на фронті.

Валентин Терлецький розповів присутнім, як виникла ідея створення своєрідного телевізійного меморіалу про звичайних людей, які жили серед нас, не підозрюючи, що поклик боротьби за рідну землю відправить їх на війну, з якої для них немає вороття. Їм судилося стати воїнами, які відтепер  наші янголами-охоронцями на Небесах. Ангелами Перемоги. Перший фільм розповів про загиблого на Харківському напрямку добровольця ЗСУ, розвідника-артилериста 92-гої окремої механізованої бригади імені отамана Івана Сірка Костянтина Цокуренко.

- Працювати дуже не просто – емоційно важко. Але Україна - земля героїв, наші військові - еліта нації. Саме про це ми будемо говорити і показувати суспільству. І це наш інформаційний фронт, наша ідеологічна боротьба за Перемогу, і після Перемоги. Роками, а може десятиліттями – ми повинні узнати про кожного, хто віддав життя за рідну землю, бо вони цього варті, - наголосив Валентин Терлецький. 

Валентин висловив подяку знімальній групі у складі режисера Євгена Аушева, операторів Ірини Хомутської та Олександра Гоца.

Присутній на заході Микола Осиченко, президент Маріупольського телебачення, який особисто пережив всі тяготи війни, подякував матері і дружині героя фільму «Ангелів Перемоги»:  

- Такий син - це гордість і честь. Ми повинні пам`ятати кожного. Телеканал МТМ - вам моя подяка за створення літопису війни, який збереже для наших нащадків правду про героїзм та мужність українців, які боронять свою рідну землю.  Ми не повинні бути схожими на росію, де люди – лише «гарматне м'ясо», в нас - кожен особистість, - зауважив Микола.

Валерій Судома, підполковник Нацгвардії закликав показувати фільми з цього циклу не лише громадянському суспільству, а і бійцям на фронті, зараз, а не  після Перемоги: «Кожен з них буде знати, що  його ратний подвиг буде відомий широкому загалу, про нього та його побратимів дізнається молодь, яка повинна зберегти згадку про особистий внесок кожного захисника в здобуття Перемоги».

Дмитро Сухінін, голова міжнародного Конгресу українського козацтва, історик і журналіст, додав, що історична правда повинна бути відображена в книгах і на телебаченні: «Треба звернутися до Державних органів про підтримку цього важливого актуального проекту, розповсюдити ці кіносюжети по всій країні  і далі,  щоби побачив весь світ, як українські захисники героїчно боронять Батьківщину. Бо без цього світ не зрозуміє, хто ми і за що боремося. Це пропаганда мужності і відданості».

Важливо показувати правду, увіковічуючи пам'ять героїв назавжди. 

Олена Морозова

http://jerait.com