Газета «Ми з України!» завойовує своїх читачів

http://jerait.com

11-12 серпня, в Центрі солідарності журналістів, що діє при Запорізькій обласній організації НСЖУ, видалися людними. Сюди раз по раз заходили журналісти-переселенці, представники волонтерського руху, працівники мас-медіа, щоб ознайомитися з новим випуском газети «Ми з України» і одержати свою долю свіжої періодики для розповсюдження.

Першим завітав до прес-центру «Журналіст» член НСЖУ, переселенець із міста Степногірськ Василівського району, керівник блогерів-волонтерів, авторів відеопроекту на Ютубі «Будь у справі» Антон Макрушин. Він розповів, де останнім часом він з колегами Ігорем Альхімовим та Максимом Щербиною встигли побувати з гуманітарною допомогою, показав своєрідний відеозвіт з поїздки по прифронтових селах. 

Безпосередньо після спілкування він зібрався у нову волонтерську подорож, тож просив дати йому побільше газет, люди охоче їх читають. Виділили цілу пачку, бо у фронтовій зоні дуже бракує інформації.

Журналісти-переселенці з Оріхівського та Бердянського районів Світлана Карпенко та Вікторія Горбатко понесли газету «Ми з України» у свої територіальні волонтерські хаби, які відкрилися у Запоріжжі, де щодня доволі велелюдно, та в обласну дитячу бібліотеку «Юний читач», куди постійно приходять школярі з батьками.

Для свого творчого колективу одержала випуск «Ми з України» секретар первинної організації телеканалу «Алекс» Запорізької обласної організації НСЖУ Ольга Лебедєва, яка тільки-но повернулася з Польщі, де працювала на місцевому телебаченні, і тепер радо повернулася до роботи в редакції теленовин, яку очолювала до війни. 

Керівники волонтерських організацій, член НСЖУ Віталій Семенюк (група «Борщ») та Наталія Єльцова, керівник гуманітарно-інформаційного центру, передали 100 екземплярів актуального видання у Маріупольський хаб, який розташований в центрі міста, і повезли значну частину тиражу для розповсюдження у всі волонтерські центри міста. 

Газета «Ми з України» - це спільний спецпроект Національної спілки журналістів України за підтримки ініціативи Ukrainian Media Fund, створеної Фундацією Gazeta Wyborcza разом із партнерськими організаціями медіакомпаній скандинавських країн. Спецвипуск присвячений Дню Незалежності України. 

- Ця газета розповідає про важливість журналістів і ЗМІ, - говорить голова НСЖУ Сергій Томіленко, - які не просто висвітлюють реалії війни в Україні, а й показують простих українців, котрі стають Героями, допомагаючи одне одному в часи війни. 

Валентина Бистрова, Наталія Вадимова

http://jerait.com