Майя Север: «Ми максимально допомагатимемо українським журналістам!»

http://jerait.com

На цьому наголосила нова Президентка Європейської федерації журналістів Майя Север  під час  онлайн-зустрічі із представниками Секретаріату  Національної спілки журналістів України,  Центрів журналістської солідарності і Фонду підтримки українських медіа, в який взяли участь координатори Запорізького центру - голова ЗОО НСЖУ Наталія Кузьменко, відповідальний секретар  Валентина Манжура,  та секретар НСЖУ Людмила Долженко.

Вона, зокрема, зазначила, що добре розуміє проблеми України, бо у федерації  є представницею Хорватії, яка має багато спільних із нами проблем.

– Моя журналістська робота розпочалася під час війни. Я знаю багато речей, з якими ви зараз стикаєтеся. Я бачила, як атакують мою країну, як люди, з якими я працювала, помирали, – сказала Майя Север. – Ми максимально допоможемо своїм українським колегам захистити колег і професійну журналістику в ці важкі часи.

Голова НСЖУ Сергій Томіленко подякував Європейській федерації журналістів та національним журналістським організаціям європейських країн за підтримку в багатьох ініціативах НСЖУ: розбудові центрів журналістської солідарності, захисті демократії і незалежної журналістики в Україні.

– Наші колеги в Україні розраховують на нас, а ми розраховуємо на підтримку Європейської федерації журналістів, – наголосив він.

У заході  також взяли участь Генеральний секретар ЄФЖ Рікардо Гуттієрес, члени виконкому ЄФЖ - журналістські лідери з Німеччини, Іспанії, Італії, Франції, Британії і Данії.

http://jerait.com