Ротарійці в гостях у журналістів

http://jerait.com

В прес-клуб «Журналіст» у гості до  медійників завітали ротарійці – так називають себе члени волонтерської організації «Ротарі Клуб Запоріжжя-Хортиця».

У всьому світі  «Ротарі Інтернешнл» – це поважна та чисельна  організація, якій вже більше ста років. Сфера її діяльності лежить поза межами політики та релігії. Зусилля ротарійців  спрямовані на боротьбу з  бідністю, хворобами, голодом,  вони намагаються вирішувати екологічні проблеми в 200 країнах. Віднедавна вони працюють над ліквідацією наслідків війни в Україні, надають гуманітарну допомогу внутрішньо переміщеним особам та іншим вразливим групам населення.

Два роки тому журналістка та громадська діячка Олена Сопіна організувала в Запоріжжі осередок «Ротарі Клубу Запоріжжя-Хортиця». З перших місяців роботи вдалося налагодити зв’язки з іноземними партнерами і взятися вирішувати проблеми земляків.

Сьогодні  зроблено дуже вагомий внесок у здобуття перемоги над загарбниками: придбані машини швидкої допомоги та пожарна, операційне обладнання для обласної лікарні, професійні аптечки, постільні комплекти. Сотні переселенців щоденно отримують продуктові набори, одяг для дітей та дорослих та інш., при чому обходяться без допомоги місцевої влади. Запорізькі ротарійці також активно співпрацюють з військовими. 

Про всі свої благодійні справи розповідали журналістам Олена Сопіна (голова правління) та її соратники – Олег Косьмина та Олег Сирик. Медійники розповіли про роботу обласної журналістської організації, яка вже багато років визнається однією з кращих в НСЖУ. Зокрема, про  творчі зв’язки з Івано-Франківською обласною спілкою НСЖУ та Центром солідарності журналістів, який вже кілька місяців діє в  цьому місті. Незабаром такий же центр відкриється і в Запоріжжі, тоді  зусилля наших дружніх спілок по допомозі колегам посиляться. 

Ротарійці прийшли з подарунками – вручили журналістам, які нуждаються в допомозі,  продуктові набори.

http://jerait.com