Гумор проти війни

http://jerait.com

У 100-ий день повномасштабного вторгнення російських агресорів в Україну в Запорізькій обласній універсальній науковій бібліотеці зібрались поціновувачі гострого поетичного слова - запорізький письменник, член НСПУ та член  НСЖУ Пилип Юрик презентував нову книжку «Чхаю на Пупу».

Нова книжка талановитого гумориста містить вірші, байки, памфлети, які відображають погляд автора на деякі постаті й реалії в розрізі російської збройної агресії проти України із 2014 року. Пилип  разом з волонтерами неодноразово бував на передовій, виступав перед пораненими бійцями у військовому шпиталі. Його літературні виступи завжди сприймались з вдячністю, а живе спілкування з захисниками Вітчизни завжди надихає поета та журналіста на створення нових сатиричних, гумористичних та ліричних творів. 

Письменник видав книжку власним коштом і розсилає її через волонтерів нашим захисникам, яким присвятив книгу, на фронт для підняття бойового духу.

Захід пройшов цікаво й невимушено. Його учасники скучили за подібними літературними зустрічами в обласній бібліотеці, що є базою культурного життя запоріжців. У презентації взяли участь літературний редактор видання письменник та журналіст Микола Білокопитов, голова Запорізької обласної організації НСПУ, член НСЖУ Ольга Стадниченко, письменниці Вікторія Сироватко, Віра Середа й Лорина Тесленко. Модерувала презентацію завідувачка відділу краєзнавства бібліотеки Тетяна Паливода.

Романтичного настрою під час літературного заходу додав бард Володимир Козеровський, який виконав низку патріотичних пісень на вірші запорізьких поетів.

http://jerait.com