Вісті з Івано-Франківщини

http://jerait.com

Соціальна адаптація дітей-переселенців

Це – одна із важливих цілей діяльності Пасічнянської сільської ради  та її виконавчих органів. У Молодіжному просторі, який створено на базі Битківської селищної бібліотеки, здійснюють заходи для проведення корисного та веселого дозвілля дітьми, які через війну тимчасово проживають у Пасічнянській громаді.

У згаданому просторі дітки, зокрема, із Київської, Харківської областей та м. Мелітополя разом із дітьми з місцевої громади мають можливість переглядати цікаві мультфільми, слухати музику, грати в захоплюючі ігри, змагатись у майстерності з гри у шашки, створювати різнобарвні малюнки та читати книги.

Молодіжний простір Пасічнянської громади гостинно запрошує відвідувачів!

Доброчинець зі США

Михайло Гнатюк з Америки проплатив за 310 кг м'яса, з якого зробили 724 тушонки для воїнів.

Дай Боже здоров'я йому та його родині, а також усім тим золотим рукам та щирим українським душам, які потрудилися та зробили тушонки. Разом легше йти до Перемоги, повідомила староста села Заріччя Делятинської тергромади Любов Яворська.

«Лікарі без кордонів»    

Незалежна міжнародна гуманітарна організація «Лікарі без кордонів» попрацювала у Надвірній. Окрім надання медичної допомоги постраждалим від воєнних дій, організація займається психологічною реабілітацією та навчанням медичних працівників.

Лікарі без кордонів готові надавати і гуманітарну допомогу біженцям, хоч це і не є основною місією організації. Дякуємо за змістовну розмову: Raul Manarte, Mental Health, Manager. 

До американського благодійного аукціону долучилися й наші краяни

Координаторки благодійного фонду США "REVIVED SOLDIERS UKRAINE" Лілія Шматенкова повідомила про благодійні аукціони на підтримку наших захисників та захисниць. 

До участі в американському благодійному аукціоні долучились і майстрині з Надвірнянського району – вони, зокрема, вже передали вісім вишиваних виробів та десять жіночих власноручно виготовлених прикрас.

Фонд передав 10 засобів захисту для захисників і захисниць із Надвірнянщини. 

Щира вдячність за турботу про маріупольців

Окремий пост подяки висловлює тележурналістка Світлана Гаєвська всім Хто долучився до збору і відправки гуманітарної допомоги для маріупольців. «Коли вимовляєш слова «Маріуполь», «маріупольці», мало хто потребує додаткових пояснень. Сьогодні особлива подяка Управлінню виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Івано-Франківській області.   Коли я   звернулася до начальника і сказала, що потрібно, то він відреагував миттєво», – розповідає журналістка-волонтерка.

Для Центру прийому біженців «Доброго ранку, ми з Маріуполя» (Кирило Долімбаєв, Наталія Гейман) передали вкрай необхідні засоби гігієни та продукти харчування.

Тема підтримки маріупольців у нашому краї набирає обертів.

Надвірнянщина продовжує отримувати міжнародну гуманітарну допомогу

Голова Надвірнянської районної військової адміністрації Володимир Пасько зустрівся з представниками організації «Благодійний фонд «Рокада». Під час зустрічі обговорили питання щодо отримання необхідної гуманітарної допомоги.

Завдяки UNHCR Ukraine – Агентство ООН, організації «Благодійний фонд «Рокада» надасть допомогу для потреб внутрішньо переміщених осіб. Зокрема, холодильне обладнання, пральні машини, сушильні машини, генератори, праски, ортопедичні матраци, набори постільної білизни, рушники та подушки.

Допомогу передадуть територіальним громадам, де проживає найбільша кількість переміщених осіб, а саме. «Наші партнери переймаються долею переміщених осіб, які прибули із зони бойових дій до Надвірнянського району. Висловлюю щирі слова вдячності всім, хто зараз допомагає нам у страшний час війни», – зазначив Володимир Пасько. 

У районі вже зареєстровано понад 23 тисячі внутрішньо переміщених осіб, тому ця підтримка дуже важлива сьогодні. 

Іван Гриджук

http://jerait.com