Створено Фонд пам'яті загиблих журналістів

http://jerait.com

У Всесвітній день свободи преси, який відзначається 3 травня, Національна спілка журналістів України оголошує про запуск Фонду пам’яті загиблих журналістів.

Діяльність фонду буде спрямована на допомогу родинам журналістів, які загинули під час широкомасштабного російського вторгнення до України. Благодійні пожертви від українських та зарубіжних медіа, журналістських та інших громадських організацій, фондів та установ, окремих громадян надходитимуть на окремий рахунок Національної спілки журналістів України. Кошти з цього рахунку виплачуватимуться дітям та іншим членам родин загиблих колег.

Рішення про виплату коштів, зібраних Фондом, ухвалюватиме Секретаріат НСЖУ за поданням комісії з призначення допомоги. Для контролю за діяльністю фонду буде створена спостережна рада, до складу якої входитимуть авторитетні журналісти та медіадіячі: Ольга Мусафірова, Микола Семена, Сергій Шевченко та інші.

Національна спілка журналістів України уже зробила перший внесок у Фонд пам’яті журналістів – перерахувавши 30 тисяч гривень. Також реквізити для допомоги родинам загиблих журналістів опубліковані в історіях спецпроекту «Медіа Меморіал», який створено телеканалом ICTV (Starlight Media) в пам’ять про загиблих журналістів.

Фонд пам’яті журналістів/ Реквізити для перерахування:
Отримувач: Національна спілка журналістів України
Номер рахунку UA703052990000026002000114500
ЄДРПОУ 00027140
АТ КБ “ПРИВАТБАНК”
МФО банку 305299
Призначення платежу: Благодійна допомога для родин загиблих журн

Як повідомляє Національна спілка журналістів Україні, з початку широкомасштабного російського вторгнення до України загинули 23 медійника:

1. П’єр Закжевськи

2. Олександра Кувшинова

3. Олександр Литкін

4. Павло Лі

5. Сергій Пущенко

6. Євген Сакун

7. Брент Ентоні Рено

8. Оксана Бауліна

9. Ділєрбек Шакіров

10. Віктор Дєдов

11. Віктор Дудар

12. Лілія Гумянова

13. Юрій Олійник

14. Олег Якунін (Запоріжжя)

15. Максим Левін

16. Мантас Кведаравічус

17. Сергій Заїковський

18. Денис Котенко

19. Євген Баль

20. Роман Нежиборець

21. Зореслав Замойський

22. Валерія Глодан

23. Віра Гирич

http://jerait.com