Янголів-охоронців всім вам!

http://jerait.com

В селі Новопетрівка Бердянського району зараз мешкає колишня редакторка чернігівської газети «Нива» Вікторія Марченко. Саме над цим селом зараз постійно літають ракети, які знищують місто-герой Маріупіль, який знаходиться на відстані 80 кілометрів.

- Окупанти з'явилися у нашому селі днів десять назад, перед цим обстріляли блокпост. На в'їзді в село на заборі  закритої вже фірми їх зустрів напис: «Сепарів нємає. Слава Україні. Путін х**ло!». Коли вони їхали на танках по нашій вулиці, яка веде до моря, назустріч їм йшла старенька бабуся і говорить: «Хлопці, чого ви сюди прийшли? Йдьте додому. Вас матері чекають!». 

Ніхто з наших сельчан не погодився з співпрацювати з окупантами. Сільраду голова закрив на замок, жителі позачиняли свої домівки, не працює магазин, аптека, лікарня. Селяни поки що тримаються на своїх запасах. Покрутивши по селу, а воно в нас невеличке, рашисти поїхали на далі  на Бердянськ, залишивши на блок посту двох бурятів, чеченця та двох своїх орків. 

 В хатах дуже холодно,  але, завдяки нашим сільським електрикам, світло вдалося відновити, з’являється періодично телефонний зв’язок, але інтернету немає. До Бердянська курсує рейсовий автобус. Мені було потрібно поїхати в місто за ліками, я сіла в бусик (треба пред’являти паспорти), і разом з пасажирами зайшов хлопець з оселедцем, у чорній куртці, на спині по англійські написаний відомий надпис про Путіна! Так що наші – всюди!

У Новопетрівці телебачення не працює, а на хвилях радіо «Азовська хвиля», яке вони перейменували  у «Свободный Бердянск» передають пісні радянських часів, звернення вбивці Путіна до українців та новини про те, як орки «побеждают» наші ЗСУ. Наші односельці просто плюють на цю відверту брехню! Ми знаємо, Україна переможе! Ми віримо у силу та єдність нашого народу!

Всім бажаю мірного неба над головою! Янголів-охоронців вам!   

На фото: село Новопетрівка у мирні часи

 

http://jerait.com