Запорізькі журналісти боронять рідну землю

http://jerait.com

Ці важкі і трагічні дні боротьби за свободу України проти орди російських загарбників стали особистою війною і для запорізьких журналістів. Головне для них місце бою – інформаційне поле, що зараз дуже і дуже важливо. Вони готують і доносять до людей інформацію про перебіг воєнних подій, оперативно, об'єктивно, чесно і самовіддано, працюючи, по суті, у гарячих точках, цілодобово, без відпочинку.

Журналісти встигають працювати не тільки для своїх видань, справжнім полем інформаційної війни стали для багатьох з них і соціальні мережі. В своїх публікаціях вони розповідають про героїзм наших захисників, підтримують в людях надію і віру, бойовий дух, мобілізують їх на боротьбу із ворогом.

На передовій лінії цієї боротьби відомі сподвижники мас-медіа Тарас Білка, Оксана Гладій, Наталія Зворигіна, Інна Бахтіна, Яків Носко, Наталя Чикулова, Тетяна Штерєва, Антоніна Богуславська, Олена Назаренко, Ольга Вокало,  Ерік Бринза, Любов Стародворська, Сергій Колупов із Запоріжжя, Дарина Братанова, Юлія Тисленко, Ігор Камінський з Бердянська, Діляра Кудусова, Ірина Левченко з Мелітополя, Віталій Голод,  Михайло та Людмила Арман з Токмака, Тетяна Ярощук з Енергодара. 

Оперативно і самовіддано працюють теле- та радіожурналісти Суспільного, телеканалів «Z», TV5, які не тільки постійно готують випуски новин, але й у телеграм-каналі повідомляють запоріжців про небезпеку, віжн-радіо «На дотик», журналістам газети «МИГ», «Индустриальное Запорожье» та іншим.

В лавах морських піхотинців воює з ворожою навалою відома тележурналістка Лариса Мала, в складі великого загону ГУ НСНС виконує свій військовий обов’язок полковник-журналіст Юлія Баришева. 

47 наших колег стали на борню за Україну в лавах загонів територіальної оборони в Запоріжжі та в інших містах і селах області. Частина з них вже має бойовий досвід, інші пройшли короткий воєнний вишкіл у клубі патріотів. Зараз у них – найтяжчий час. Ворог підійшов близько до Запоріжжя, Енергодару, точаться бої в Мелітополі, в Токмаку, російська техніка зайшла в Бердянськ. 

Наші колеги своєю мужністю в боях, незламним духом доводять, що вони – справжні воїни-запорожці, хоч до цих тяжких для України часів їх зброєю було лише слово. Серед них – незалежні журналісти Ігор Базанов, Богдан Василенко, Юрій Артеменко, Сергій Петков, професійно опікується проблемами територіальної оборони журналіст-телеведучий і відомий громадський діяч Олександр Бережний. Знана запорізька берегиня, тележурналістка Олена Шевчук з перших хвилин війни взяла під опіку військовий шпиталь і стала організатором забезпечення його медикаментами, обладнанням, донорською кров’ю, одягом та продуктами. 

Аналогічну роботу оперативно виконують молоді журналістки – фотокореспондент Катерина Клочко, журналіст-аналітик Катерина Рождественська, встигаючи при цьому ще й готувати фоторепортажі та аналітичні матеріали. Допомагають українському війську обладнанням і амуніцією волонтери з 2014 року, незалежні журналісти Надія та Олександр Морози, Олена Гула та інші. 

Активно долучилися до волонтерського руху захисників рідного краю і очільники Запорізької обласної організації НСЖУ Наталія Кузьменко та Валентина Манжура. Це і перерахування коштів для ВСУ, і збір речей та продуктів для загонів тероборони і навіть участь в приготуванні «Бандера-смузі».

Окрім того, за 5 днів війни 46 запорізьких журналістів перерахували особисті внески в фонд допомоги ВСУ (кожен від 500 до тисячі гривень і більше). А більше 30 працівників наших мас-медіа здали кров для українських вояків.

Пишаємося колегами! Вони тримаються і працюють, як справжні професіонали і справжні патріоти. Слава всім вам! Слава Україні! Перемога буде за нами!

http://jerait.com