Пам’ятаємо Героїв Небесної Сотні

http://jerait.com

Пам’ятаємо і зовсім молодих хлопців і тих, хто бачив життя. Кожного, хто за свободу і краще майбутнє України віддав найдорожче. Їх немає поруч із близькими, але світло, яке було в їхніх серцях, сяятиме завжди.

Серед них – і Василь Сергієнко, наш земляк, колега-журналіст, який був членом нашої спілчанської сім’ї, і до останніх своїх днів перебував на обліку в Запорізькій обласній організації НСЖУ, хоча і змушений був переїхати на Черкащину доглядати за старенькою мамою.

Був активним учасником Революції Гідності, заступником голови Народної Ради Корсуньщини, безстрашно боровся з корумпованою владою, провів кілька гучних журналістських розслідувань. Невідомі у масках викрали його просто з подвір’я власного будинку. Пошматоване тіло по-звірячому закатованого Василя Сергієнка побратими і активісти знайшли у Виграївському лісі, за 15 кілометрів від Корсуня. Йому було 57 років…

За громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час Революції гідності, Указом Президента України № 890/2014 від 21 листопада 2014 року Василю Сергієнку було присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена “Золота Зірка” (посмертно).

Нині одна з вулиць Запоріжжя носить ім’я Героя Небесної сотні Василя Сергієнка. Пам’ятаємо, пишаємось. Герої не вмирають!

http://jerait.com