Планували роботу, радилися, приймали до лав НСЖУ

http://jerait.com

Так коротко можна визначити зміст засідання правління Запорізької обласної організації НСЖУ. Першим питанням традиційно був прийом до лав НСЖУ. Цього разу спілчанську когорту поповнили молоді фотожурналісти обласного журналу «VIP-CLUB». Там працює хоч і невелика, але активна первинна організація. Тепер вона збільшилася на три «бойві» одиниці.

Далі голова організації, заслужений журналіст України  Наталія Кузьменко розповіла про підсумки пленуму правління НСЖУ, на якому було визначено дату проведення  чергового з’їзду 22-23 червня 2022 року та нормопредставництвом – по одному делегату від 150 членів організації,  і зупинилася на завданнях, які в зв’язку з цим стоять перед обласною журналістською організацією. 

Запропоновано нашу звітно-виборну конференцію провести на початку травня, точну дату буде визначено після консультацій з журналістською спільнотою в районах області. До цієї дати повинні провести свої конференції юридично зареєстровані первинні організації, які входять до складу обласної. Одним словом, всіх чекає чимала робота.

Не менш  серйозної підготовки вимагає і проведення чергового благодійного аукціону «Рука підтримки» на початку грудня. Члени правління включаються в роботу по організації цієї акції, адже вона дає можливість надати дієву допомогу тим журналістам, які з різних причин опинилися в скрутній ситуації.

Обговорено також нову велику акцію ЗОО НСЖУ, яку планується провести наприкінці травня – фестиваль журналістики «Азовські зорі», в якому будуть задіяні три приморських міста – Приморськ, Приазовське та Кирилівка. Генеральним директором фестивалю призначено члена НСЖУ, відомого громадського діяча, журналіста, політика Олександра Бережного, а головним режисером – теж члена НСЖУ, заслуженого працівника культури Олександра Житомирського.

На засіданні правління було також оголошено про початок нового творчого конкурсу «Запоріжжя – колиска козацтва», який ЗОО НСЖУ проводитиме спільно з обласним краєзнавчим музеєм. Саме вони стали спонсорами цього проекту. Це буде конкурс творчих дуетів, в якому журналісти писатимуть есе та вірші по мотивам картин відомого запорізького художника Мирослава Добрянського.

На правлінні також було заслухане повідомлення головної редакторки газети «Запорізька правда», члена секретаріату Наталії Зворигіної про стан справ з реформуванням видання, якому, всупереч Закону, незважаючи на рішення суду на користь редакції, активно протидіє Запорізька обласна рада на чолі з її головою Оленою Жук. До вирішення ситуації вже підключився комітет зі свободи слова Верховної ради, тож є надія, що справа кінець кінцем вирішиться по закону. Хоча боротьба все ще триває. Правління підтримує газету, тримає, як кажуть, руку на пульсі. 

Розпочинається підготовка до великого футбольного турніру серед команд заводів, військових та журналістів. Відповідальним за захід призначено Олександра Верьовкіна.

Про поточні справи і проблеми розповіли колегам члени правління, керівники реформованих газет -  «Південна зоря» (м. Бердянськ) – Юлія Тисленко та «Новий день» (м. Мелітополь) – Діляра Кудусова.

Валентина Бистрова

http://jerait.com