З турботою про журналістів

http://jerait.com

Національна спілка журналістів України провела вже третю поспіль масштабну нараду редакторів ЗМІ. Після розгляду тем захисту свободи слова (законопроекту «Про медіа»), антикризових заходів для ЗМІ, проблеми доставки преси «Укрпоштою» величезну зацікавленість українських журналістів викликав проведений днями онлайн-марафон щодо трудового законодавства. Партнер заходу – Федерація Профспілок України. За кількістю учасників – 230 журналістів з усієї України – захід став рекордним.  Та й не дивно, обговорювалися дуже чутливі для ЗМІ їх щоденного життя в нинішніх складних умовах.

Голова ФПУ Григорій Осовий та ціла команда фахівців Федерації Профспілок України презентували журналістам актуальні питання захисту прав працівників, зміни до законодавства, а також надали консультації на запити редакторів ЗМІ з питань оплати праці, соцстраху, правового захисту. 

Зокрема, йшлося  про електронні трудові книжки, трудовий договір, випробувальний термін при прийомі на роботу, колективний договір, допомогу по частковому безробіттю, пенсійне забезпечення, конфлікт трудового колективу із засновником ЗМІ, про безпеку праці для журналістів, в тому числі - під час висвітлення тематики COVID-19 – на всі запитання медійники отримали вичерпні відповіді.

http://jerait.com