Перший раунд виграно!

http://jerait.com

Сьогодні, після піврічної перерви, журналістів таки допустили до адміністративної будівлі для висвітлення роботи чергової сесії Запорізької міської ради.

Після скандалу, який виник у зв’язку з недопущенням  працівників ЗМІ до будівлі міськради через, буцім-то, карантинні обмеження (саме так пояснила кричущі факти порушення прав журналістів міська влада), запорізькі медійники та Запорізька обласна організація НСЖУ звернулися з Відкритим листом до владних структур та депутатського корпусу. Крім того, були подані Заяви до поліції щодо перешкоджання посадовими особами міськради журналістської діяльності. 

І тільки після відкриття кримінального провадження проти осіб, що перешкоджали роботі журналістів в стінах міської ради, та активної реакції громадськості, Комітету зі свободи слова Верховної ради, Міністерства культури та інформації, куди звернулися журналісти, в міській раді взялися до створення документу щодо акредитації медіа для допуску на сесію. Щоправда, до розробки цього «документа»  чиновники «забули» запросити самих медійників та представників НСЖУ. Тож він і вийшов однобоким. Мова в ньому йде лише про допущення журналістів на сесії міськради, про можливість їх присутності на засіданнях постійних депутатських комісіях, слуханнях та інших заходах для виконання своїх професійних обов’язків – збирати, аналізувати і оприлюднювати інформацію в запропонованому «Порядку акредитації» – ні слова.

Щоб виправити ситуацію і налагодити конструктивну  комунікацію медійників і влади, як це і передбачено законодавством України про інформацію та про роботу ЗМІ, журналісти знову звернулися до міської ради з листом. 

http://jerait.com