Актуальний брифінг

http://jerait.com

У прес-центрі Запорізької обласної організації НСЖУ «Журналіст» відбувся брифінг, присвячений безпеці громадян під час святкування Водохреще. З журналістами місцевих ЗМІ спілкувалися фахівці ГУ Державної служби з надзвичайних ситуацій в Запорізькій області, медики, представники обласної організації Товариства Червоного Хреста України та обласного центру з гідрометеорології.

- Рятувальники наполегливо закликають громадян дотримуватися карантинних обмежень і не наражати своє життя на небезпеку створюючи натовп, та зумовлювати збільшення ризику розповсюдження коронавірусної інфекції, - зазначила начальниця сектору зв’язків із ЗМІ та роботи з громадськістю ГУ ДСНС області Юлія Баришева. -  Однак, розуміючи, що Хрещенські купання все таки матимуть місце у цей день хоча б у поодиноких випадках, фахівці ДСНС звертаються до громадян з проханням подбати про індивідуальну безпеку.

Завідувач відділенням  термічної травми та реконструктивної хірургії міської лікарні швидкої медичної допомоги Андрій Сех розповів, як вберегтися від переохолодження та обмороження, адже в області вже встановилася морозна і вітряна погода, не стане виключенням і день Водохреще.

Він розповів, як правильно надати першу допомогу людині з обмороженням – запобігти подальшому охолодженню, що треба використати для цього. І попросив журналістів якомога ширше розповісти про ці вкрай важливі заходи своїм глядачам, слухачам та читачам. 

В продовження теми тренер обласної організації Товариства Червоного Хреста України Владислав Семивол провів  майстер-клас з надання першої невідкладної допомоги потопельнику та постраждалому внаслідок дії низьких температур. 

Як зазначила голова організації Оксана Бекетова, з погіршенням погодних умов десятки людей щодня звертаються до Червоного Хреста для отримання необхідного: теплих речей, їжі, гарячого чаю тощо. Оксана Леонідівна закликала усіх підтримати нужденних необхідними речами, які можна принести у найближчий осередок ТЧХ.

- 16 січня внаслідок вторгнення на територію області арктичного повітря почалося суттєве похолодання. Вночі температура повітря знизилась до 11-16 градусів морозу, вдень до мінус 5-10, – підкреслила заступниця начальника Запорізького обласного центру з гідрометеорології Тетяна Сорокіна. - Наступні дві доби очікується подальше зниження температури повітря: вночі до 13-18 морозу, вдень до 9-14 градусів морозу. А 19 січня будуть справжні Хрещенські морози. Цей морозний період буде нетривалим, але морозні дні нам всім треба пережити разом і допомогти тим, хто цього потребує.

У зв’язку з цим Державною службою України з надзвичайних ситуацій спільно з органами місцевої влади вживаються заходи з організації роботи пунктів обігріву для надання допомоги населенню. Вони працюватимуть цілодобово, всі нужденні матимуть змогу зігріватися у будь-який час доби.

Для інформування та ознайомлення населення ГУ ДСНС України у Запорізькій області надала журналістам перелік пунктів обігріву та місць їх розташування. 

Валентина Бистрова

http://jerait.com