На часі - робота з молоддю

http://jerait.com

Активне залучення до лав Національної спілки журналістів України працівників цифрових медіа, блогерів та молодих журналістів є одним з пріоритетів НСЖУ на найближчі роки. Водночас, сама Спілка має бути потрібною та ефективною у захисті прав нових членів та у задоволенні їхніх потреб у навчанні, доступі до інформації, комунікації між собою. Дискусія щодо активізації прийому нових членів Спілки журналістів пройшла під час грудневого засідання Правління НСЖУ, яке пройшло в онлай форматі.

- Усі ми повинні працювати з активною творчою молоддю, залучати її в Спілку журналістів. Ми не повинні бути консерваторами, треба турбуватись про завтрашній день і Спілки, і української журналістики в цілому, наша сила у відкритості, - підкреслив під час дискусії голова НСЖУ Сергій Томіленко.

Запорізька обласна організація НСЖУ в світлі рішень Правління теж активізує розпочату в кінці минулого року роботу по залученню до лав НСЖУ журналістської молоді з цифрових медіа, блогерів та фрілансерів. Вони доволі плідно і активно працюють. Наприклад, читацька аудиторія двох нещодавно прийнятих до НСЖУ блогерів Антона Махрушина та Ігоря Алхімова –понад 30 тисяч переглядів щодня на ЮТУБ-каналі і майже стільки ж в Instagramm. Активно працюють блогери Ігор Камінський, Дар’я Скотченко, Марина Марасіна та інші з чималого нашого спілчанського загалу. Однак, враховуючи, що в області таких творчих особистостей стає все більше, і це, в переважній більшості – молоді люди, - ЗОО НСЖУ спрямовує роботу по залученню молоді до наших лав. 

І голова ЗОО НСЖУ, заслужений журналіст України Наталія Кузьменко, і відповідальний секретар Валентина Манжура провели ряд зустрічей з представниками цього доволі великого неформального медіййного загалу. А після нового року планується провести з ними велику зустріч (в форматі онлай чи офлайн), а скоріше – і в тому, і в іншому, відверто поспілкуватися, в чому ми будемо корисні один одному, обговорити теми серії семінарів, які ми зараз плануємо для блогерів та молодих журналістів, і проведення творчого конкурсу для них. 

Валентина Бистрова

http://jerait.com