Співробітники «Мелітопольгаз» не пускали журналістів на слухання щодо підвищення тарифів

http://jerait.com

Як повідомило «РІА Мелітополь», - Запорізька поліція проведе повторні перевірки за декількома фактами перешкоджання професійній діяльності журналістів. Такі результати зустрічі члена Запорізької обласної організації НСЖУ, представниці Інституту Масової Інформації Наталії Виговської з керівництвом Нацполіціі в Запорізькій області - начальником слідчого управління, тимчасово виконуючим обов'язки начальника ГУ НП Олегом Григоровим та заступником начальника відділу слідчого управління ГУ НП Олександром Григор'євим, повідомляє ІМІ.

Зокрема, повторно перевірять факти порушення прав мелітопольських журналістів, яких 28 жовтня працівники ПрАТ "Мелітопольгаз" не пустили в приміщення на громадські слухання щодо підвищення тарифів. Нагадаємо, Мелітопольський міськвідділ поліції відмовив журналістам у відкритті кримінального провадження за цим фактом через те, що правоохоронці не знайшли складу злочину в діях газовиків.

Представники міського відділу поліції, які приїхали на місце конфлікту в той день, нервували, постійно комусь телефонували, мабуть, не бажаючи псувати відносини з керівництвом Мелітопольгазу. В ПрАТ відмову в допуску журналістів на громадські слухання пояснили тим, що вони не є зареєстрованим користувачем, прирівнявши журналістів до учасників слухань - рядових городян. Тоді як в обов'язки журналістів входить висвітлення процесу слухань, а не участь в них. Щодо акредитації ЗМІ, то Мелітопольгаз її не оголошував.

Про висновки повторної перевірки Нацполіцією факту перешкоджання професійній діяльності буде повідомлено додатково.

Влада Хмельницька

http://jerait.com