Альманах «Українське патріотичне козацтво» - друкований часопис

http://jerait.com

В прес-центрі ЗОО НСЖУ було проведено презентацію чергового – третього - номеру загальнодержавного видання альманаху «Українське патріотичне козацтво» та засідання круглого столу, тема обговорення якого - інформаційний спротив агресорам і окупантам як дійова і необхідна складова подальшого зміцнення обороноздатності країни, захисту незалежності держави на шляху до євроатлантичної інтеграції.

Організатори та учасники заходу - "Український козацький Центр сприяння євроатлантичній інтеграції", редакція альманаху "Українське патріотичне козацтво", Координаційна рада з питань розвитку козацтва при ЗОДА, керівництво Запорізької обласної організації Національної спілки журналістів України, волонтери, ветерани-учасники АТО, ГО «Козацький полк ім. Петра Сагайдачного» та інші козацькі організації, представники преси.

Традиційно збори почалися з молитви та виконання присутніми гімну України. Після урочистостей Дмитро Сухінін, головний редактор-засновник альманаху, начальник штабу Координаційної ради з питань розвитку козацтва при ЗОДА, Голова Великої Ради отаманів Запорізького козацтва, керівник Всеукраїнської ради з питань підтримки козацьких ЗМІ, член ЗОО НСЖУ, кандидат історичних наук, презентував нещодавно видану збірку, яка уявляє собою узагальнення роботи  організацій з 2015 року проти ганебної інформаційної війни, яку проводить ворожа держава на нашій території та поза її межами.  Проведення просвітницької роботи сприяє покращенню розуміння громадян щодо інтеграції до ЄС та НАТО як єдиного шляху до незалежності та розвитку країни.

В третьому номері альманаху вперше в новітній громадсько-політичній історії сучасного козацького руху на підтримку Державної Доктрини інформаційної безпеки України зібрані статті добре відомих в Україні учасників Революції Гідності, АТО, ветеранів ЗСУ, СБУ, науковців, істориків, журналістів, письменників, керівників козацьких організацій, які проводили заходи на підтримку європейського і євроатлантичного вектору розвитку нашої країни. Збірка налічує більше двадцяти статей і є першою спробою узагальнення тривалої багаторічної роботи Координаційної Ради з питань розвитку козацтва при ЗОДА в цьому напрямі. Цей номер альманаху, розрахований на вітчизняних читачів різного віку, представляє інтерес як перша спроба проаналізувати на конкретних прикладах сучасне ставлення різних прошарків українського суспільства до вступу України в ЄС і НАТО. Ця важлива робота проводилася за сприяння міністерства інформаційної політики України, військових частин ЗСУ, департаменту освіти і науки ЗОДА, Запорізького національного університету, Всеукраїнського штабу операції "Козацький волонтер". Альманах, створений за кошт волонтерів, на громадських засадах – це можливість розказати та зберегти для українців нашу сьогоденну історію, це друкований часопис.

Кожен з учасників круглого столу, серед яких відомі особистості Олександр Притула, Костянтин Лямцев, Валерій Свізерський, Володимир Лютий, Роман Авдєєв та інші, мав змогу висловити свою думку щодо піднятої теми. Це був аналіз пройденого за останні п’ять років шляху та велике занепокоєння та стурбованість від кроків, що втілюються сучасною владою. «Не треба мовчати, треба діяти. Треба реагувати інформаційним словом. Треба бити на сполох. Треба більше працювати з молоддю та школярами, бо вони більш зорієнтовані на сучасність. Ми проводимо акції, просвітницькі заходи, але треба більше, більше», - лунали гасла від козацьких ватажків. І у відповідь одноголосно: «Згода!».

А на при кінці зустрічі ще одна приємна подія. Дмитра Сухініна привітала Наталія Кузьменко, голова ЗОО НСЖУ, та вручила йому Подяку Національної спілки журналістів України до 60-річчя НСЖУ, за плідну працю та значний внесок у розвиток української журналістики.

Олена Морозова, фото Світлани Костюк

http://jerait.com