Про головне

http://jerait.com

Голова Запорізької обласної організації НСЖУ Наталія Кузьменко зустрілась зі спостерігачем Організації безпеки та співробітництва в Європі Крістофом Роше в прес-центрі «Журналіст».

Пан Крістоф  - представник Спеціальної моніторингової місії в Україні - вже втрете відвідує Запорізьку спілку,  щоб отримати актуальну інформацію  про стан справ на медійному просторі нашої області. 

Цього разу мова йшла про те, як змінилася ситуація  у регіональних ЗМІ за півроку з часу останнього візиту пана Крістофа восени минулого року. Якраз тоді наш журналістський загал провів декілька прес-конференцій на захист прав співробітників Запорізької державної обласної телерадіокомпанії  та проблем з роздержавленням єдиної україномовної регіональної газети «Запорізька правда».

На жаль, станом на сьогодні ситуація не змінилася. Депутати Запорізької обласної ради так і не виповнили букву закону та не дали згоди на роздержавлення газети, і по суті, видання зі сторічною історією перестало існувати. Зараз тривають суди у різних інстанціях, а головний редактор газети Наталія Зворигіна разом з правозахистницею Людмилою Віслоух просто героїчно відстоюють справедливість, яка, все ж таки, повинна перемогти. Голова ради Григорій Самардак у червні цього року був визнаний незалежними медіа-експертами ворогом преси, але, як бачимо, висновків не зробив.  

Також пана Крістофа цікавило, яка ситуація зі ЗМІ була на виборах у парламент, а саме - чи не було випадків нападу на журналістів. У нашому регіоні все минуло досить пристойно щодо медийників, всі працювали спокійно та достойно. Але не обійшлося без ложки дьогтю у передостанні дні накануні виборів. Мешканці Мелітополя та району отримали фєйковий випуск  популярної гор-районної газети «Новий день» зі зверненням до мелітопольців не голосувати за одного з кандидатів в народні депутати, який був самовисуванцем на цьому окрузі. Ця фальшивка була швидко спростована,  а з цього приводу Запорізька обласна організація НСЖУ зробила відповідну Заяву. 

Ще ціла низка питань була порушена під час зустрічі, на всі отримані вичерпні відповіді. Наталія Кузьменко та Крістофер Роше домовились про майбутню співпрацю. 

http://jerait.com