Фестиваль запорізьких журналістів – свято творчості і таланту

http://jerait.com

7 червня, у Запоріжжі, в концертному залі Запорізького музичного училища імені Платона Майбороди, відбувся регіональний фестиваль журналістики, присвячений 60-річчю НСЖУ та Дню журналіста.

Цей святковий захід також співпав із 60-річчям ЗОО НСЖУ, тож учасники з цікавістюм переглянули слайд-шоу «Вони були першими» з історії обласної журналістської спільноти, розповідь про яку була побудована на долях та житті особистостей, що стояли біля витоків створення організації, вибудовували та розвивали її.

Згадали всіх, вшанувавш їх пам’ять хвилиною мовчання та піснею про запорізьких журналістів, один з авторів якої – член НСЖУ Олександр Житомирський.

Потім голова правління ЗОО НСЖУ, заслужений журналіст України Наталія Кузьменко і відповідальний секретар Валентина Манжура вручили квитки та прес-карти молодим журналістам, які поповнили лави НСЖУ.

Найкращі представники нашої професії були відзначені Почесними Грамотамии та Подяками НСЖУдо 60-річчя. Знаком Почесного журналіста було нагороджено виконуючого обов’язки головного редактора газети «Запорізька правда» Наталію Зворигіну, а спеціальною відзнакою НСЖУ – підполковника міліції Юлію Баришеву, керівника служби по зв’язках із ЗМІ та громадськістю Головного управління МНС в Запорізькій області.

Родзинкою заходу було і відзначення Грамотами НСЖУ кращих юних журналістів «Радіошколи», яка діє на радіостанції «Великий Луг». Найменшій з них – лише 8 років, найстаршому – 13. Але всі вони вже працюють перед мікрофоном, стали переможцями Всеукраїнського конкурсу та мають навіть авторський ролик, який демонструється в Ютубі.

Відбулося також нагородження 13 переможців конкурсу «Запоріжжя – мій край індустріальний», який ЗОО НСЖУ проводила спільно та за фінансової підтримки комбінату «Запоріжсталь».

Партнери ЗОО НСЖУ по спільній роботі – Запорізьке відділення Асоціації міст України (керівник І.О. Бірюков), Запорізькі головні територіальні управління юстиції та МНС Запорізької області теж вручили спеціальні нагороди кращим журналістам.

З ювілеєм НСЖУ та професійним святом медійників області привітали також депутати обласної ради – топ-менеджер «Метінвесту» Віктор Бусько та ректор національного університету «Запорізька політехніка», доктор технічних наук Сергій Беліков, клуб друзів «Віконт», бізнесмен і громадський діяч Петро Гончарук, директор музичного училища, заслужений працівник культури України Сергій Пелюк, творче об’єднання «Колорит» та інші.

Потім керівники обласної журналістської організації Наталія Кузьменко та Валентина Манжура вручили Подяки НСЖУ до 60-річчя НСЖУ всім учасникам благодійного аукціону «Рука підтримки», які своїми внесками дали змогу не тільки допомогти журналістам, які потребують підтримки, але і влаштувати для всіх справжнє свято творчості і таланту.

Кращі творчі колективи музичного училища підготували для журналістів святковий концерт, а завершився фестиваль дружнім фуршетом та щирим спілкуванням у родинному журналістському колі.

Валентина Манжура

http://jerait.com