«Хортицькі дзвони» шукають молоді поетичні таланти

http://jerait.com

У прес-центрі «Журналіст» Запорізької обласної організації НСЖУ було дано старт VI Всеукраїнському конкурсу молодої української поезії та авторської пісні «Хортицькі дзвони» імені Марини Брацило – нашої землячки, української поетеси-піснярки, яка трагічно загинула влітку 2013 року. Вже вшосте це непересічне літетратурно-мистецьке дійство зібрало під своїм дахом молоді творчі обдарування, віком від 15 до 25 років, в галузі літератури та авторської пісні практично з усіх областей України.

За п’ять років свого існування через «Хортицькі дзвони» пройшла ціла плеяда творчої молоді України, якій конкурс дав старт до подальшого розвою поетичної та пісенно-поетичної творчості. З двома з них – Анею Івановою та Оленою Ольшанською журналісти мали поспілкуватися безпосередньо під час прес-конференції. Обидві дівчини починали свій шлях у літературу саме з конкурсу «Хортицькі дзвони». Сьогодні вони мають у своєму творчому доробку по кілька поетичних збірок, а цьогорік їх прийнято до Національної спілки письменників України.
 
Журналістам розповіли, що традиційно конкурс проводиться у двох номінаціях: «Поезія» та «Авторська пісня». Організатор конкурсу за ініціативи творчої громадськості запорізького краю - Запорізький національний університет. Постійні партнери «Хортицьких дзвонів» - Запорізька обласна організація НСПУ, обласна універсальна наукова бібліотека, Національний заповідник «Хортиця», Запорізьке відділення «Союзу Українок». А з 2017 року співорганізатором конкурсу, в рамках виконання Програми функціонування і розвитку української мови в Запоріжжі, виступає також міська рада.
 
Те, що за ці роки Конкурс став знаним в Україні, він багато в чому завдячує Оргкомітету на чолі з Миколою Фроловим, ректором ЗНУ, народним України та активній підтримці кафедри українознавства ЗНУ, яку очолює член НСЖУ, письменниця Ольга Стадніченко - заступник голови Оргкомітету.
 
Конкурс має постійний професійний склад журі із числа столичних та запорізьких митців на чолі зі знаним українським письменником Іваном Андрусяком.
 
Підсумки конкурсу «Хортицькі дзвони» традиційно будуть підбиті до дня народження поетеси Марини Брацило - 2 грудня 2019 року.

Валентина Бистрова

http://jerait.com