У «Баянному колі» на Запоріжжі звучатимуть і цимбали

http://jerait.com

В рамках проекту ЗОО НСЖУ «Творчі зустрічі» в прес-центр «Журналіст» завітав заслужений працівник культури, директор Запорізького музичного училища ім. Платона Майбороди, один з організаторів Всеукраїнського (який вже набув і статусу міжнародного) конкурсу баяністів-акордеоністів «Баянне коло». Він проходить на Запоріжжі вже четвертий рік поспіль, і вже набув автори тету та визнання, а лави його учасників постійно зростають.

На зустрічі із журналістами Сергій Пелюк представив програму «Баянного кола» та розповів про його учасників.

Проходитиме конкурс з 18 по 20 квітня в концертному залі музичного училища У ньому візьмуть участь 200 музикантів зі Львова, Дрогобича, Луцька, Києва, Сум, Шостки, Вінниці, Дніпра, Кам’янки, Миколаєва, Енергодару, Гуляйполя, Бердянська, Мелітополя, Запоріжжя. Вони порадують шанувальників своїм виконавським мистецтвом і подарують запоріжцям чудовий культурний захід, що сприятиме підвищенню туристичної привабливості нашого міста.
Сьогодні настав час Запорізькому регіону продемонструвати усій країні, що незважаючи на складні умови життя, українська музична культура живе, розвивається, збагачується новими творами, демонструє високий рівень виконавства на музичних інструментах,- зазначив Сергій Пелюк, спілкуючись з журналістами.

Конкурс покликаний визначити кращих виконавців на баяні та акордеоні. Втім, за словами Сергія Пелюка, виконавці зможуть приємно здивувати публіку й іншими музичними інструментами. Зокрема, у номінації «ансамблі і оркестри» очікується виступ гостей зі Львова - тріо баяністів у супроводі цимбали.

Тож запрошуємо шанувальників баяну і акордеону на концерти і конкурсні прослуховування, що відбудуться в рамках конкурсу.

18 квітня о 13.30 у великій залі Запорізького музичного училища ім. П.І. Майбороди відбудеться урочисте відкриття конкурсу, концерт лауреата міжнародних конкурсів, заслуженого артиста України, композитора Бориса Мирончука (Україна).

О 15.00 концерт лауреата міжнародних конкурсів The Ensemble Alternance (Франція).

О 17.00 - конкурсне прослуховування оркестрів та ансамблів.

19 квітня – конкурсні прослуховування.

20 квітня, о 13.00, урочисте закриття конкурсу та нагородження переможців. Гала-концерт.

Наталія Зворигіна

http://jerait.com