Зростають лави нашої журналістської спільноти

http://jerait.com

Саме цією фразою можна визначити лейтмотив березневого засідання секретаріату Запорізької обласної організації НСЖУ. І як тут не згадати аксіому, що весна – це завжди оновлення, адже в цей день нові творчі сили поповнили нашу журналістську спільноту. В цьому сенсі визначальними є три фактори: перший – до лав НСЖУ прийнято одразу 10 нових членів (такої кількісної активності у нас давно не було). Другий – це люди, відзначені творчою зрілістю, відповідальністю та бажанням докласти своїх сил до подальшої активізації нашої професійної спілки. І, трєтій – 8 з десяти вступників - це викладачі факультету журналістики Запорізького Національного університету, які мають досвід і особистої журналістської, і викладацької роботи. З деякими з них спілку пов’язують спільні цікаві проекти та заходи.

Принагідно зауважимо, що в результаті цього прийому, віднині на факультеті журналістики ЗНУ діятиме первинка, на обліку якої перебуває більше 20 членів НСЖУ. До речі, трьом з них в цей день були урочисто вручені членські квитки (вони вступили до НСЖУ місяцем раніше). До речі і декан факультету Віктор Костюк теж член Спілки.

На засіданні секретаріату також було обговорено заходи по підготовці до благодійного журналістського аукціону «Рука підтримки», присвяченого 60-річчю НСЖУ, який відбудеться у квітні. А також - до фестивалю самодіяльної творчості «Запорізькі журналісти мають талант!», присвяченого цій же вікопомній даті.

З клопотанням про надання рекомендації щодо присвоєння звання «Заслужений журналіст України» редактору Токмацької міськрайонної газети «Таврія» Людмилі Арман до секретаріату звернулася первинна журналістська організація та творчий колектив газети. Клопотання було підтримане членами секретаріату одноголосно. 

Додамо, що минулого року первинна організація ЗОО НСЖУ цього видання була визнана кращою в Україні, а колектив газети під керівництвом Людмили Арман успішно пройшов реформування і зараза впроваджує нові форми роботи, організувавши відеовипуски газети на власному Інтернет-ресурсі та у Фейсбуці, тощо.

Валентина Бистрова

http://jerait.com