Запорізький журналіст встановлює міжнародні зв'язки

http://jerait.com

Центр української культури відкрив в ізраїльському місті Ашдод відомий запорожець, член нашої запорізької журналістської спільноти, Олександр Житомирський. У цьому місті проживає багато колишніх запорожців, тут багато років активно функціонувало Запорізьке земляцтво. Свого часу міська влада Ашдода вибрала з декількох запропонованих міст України, як побратима, саме Запоріжжя.

За відродження дружніх контактів і взявся Олександр Житомирський, який разом з дружиною - відомою співачкою Любов'ю Берковою-Житомирською - кілька років тому переїхав на постійне місце проживання до Ізраїлю і оселився в Ашдоді.

Олександр Якович, відомий на Запоріжжі як творець і головний режисер фестивалю національних культур «Ми - українські", який протягом багатьох років проводився в Приморську, і як автор кількох книг. І сьогодні Житомирський обрав культурологічний напрям.

- За погодженням з послом України стартував фестивальний турнір між вихідцями з різних областей України, - говорить Олександр. - І на всіх заходах присутній наш символ - прапор Запоріжжя. Як, наприклад, на презентації Центру української культури, в якій взяли участь вихідці із Запорізької, Херсонської, Дніпропетровської, Харківської, Донецької, Київської, Луганської, Кіровоградської, Львівської, Одеської, Житомирської та Миколаївської областей, а також Автономної республіки Крим.

Гостем свята був заступник мера Ашдода Борис Гітерман. Вітання учасникам презентації надіслав посол України в Ізраїлі Геннадій Надоленко.

Багато вихідців з України прийшли на захід у вишиванках. У концертній програмі звучали пісні українською мовою «Рідна мати моя", "Ой, у тебе, дівчінонько", коломийки.

У найближчих планах Олександра - налагодити творчі зв'язки між журналістами Ашдода та Запоріжжя.

http://jerait.com