Стартував фестиваль творчості «Запорізькі журналісти мають талант!»

http://jerait.com

Журналісти Токмацької міськрайонної газети «Таврія» підтримали ініціативу Запорізької обласної журналістської організації з проведення до 60-річчя НСЖУ цілої низки заходів і, зокрема, нового творчого конкурсу «Запорізькі журналісти мають талант».

Для почину вони блиснули своїми талантами на обласному фестивалі народної творчості «Срібна купальська роса», що в ніч на Івана Купала проводився за селом Кутузівка Токмацького району, на мальовничому березі річки Молочна.

В програмі заходу були: парад учасників, в якому команда місцевих журналістів взяла участь разом з творчими колективами Будинків культури і клубів міст Токмака, і Молочанська, Токмацького та сусідніх районів Запоріжжя і гостями з Херсонської областей, театралізоване дійство «Свято у вінках». Були розгоруті виставки етномайстрів та народних умільців, проводилися різноманітні конкурси. 

Видовищним і найсмачнішим з них виявився конкурс на кращу рибну юшку. Бо ж в цей день відзначалося ще й свято Івана Купала. За умовами фестивалю цей конкурс проводився у вигляді театралізованого дійства, яке готували самі учасники. Це був своєрідний мікс талантів, фантазії та кулінарного мистецтва учасників,в якому вперше за всю історію проведення фестивалю взяв участь колектив первинної журналістської організації газети «Таврія».

Підготовчих клопотів було чимало, але медівники успішно з ними впоралися. Вони представили свою презентацію представили у формі «Рибної вечірки». Українського колориту столу додали старовинна вишита серветка ще з минулого століття, яку редактор газети, секретар первинної журналістської організації Людмила Арман одержала в спадок ще від своєї бабусі, букет з пшеничного колосся, соняшника та ромашки. І навіть на човниках з оселедців красувалися сині та жовті шпажки, що додавало свій штрих до оформлення столу.

Журі, у складі якого були голова Токмацької райдержадміністрації Віктор Дудукалов, його заступниця Олена Шпак, голова районної ради Василь Мафтуляк і помічник народного депутата України Сергія Валентирова Станіслав Фролов журналісти зустрічали власноруч спеченим рибним пирогом «Золота рибка». На конкурсному журналістському частуванні були також представлені холодні закуски, основна страва – рибальська юшка та десерт – варені за особливим рецептом раки.

До кожної страви на столі журналісти підготували власні віршовані жартівливі презентації. А до формованої юшки склали цілу поему. На завершення вистави третій тост у нас був «а коня» - хай район наш і країна процвіта!

Команда токмацьких районних журналістів стала у цьому конкурсі третьою, але результат медівників не засмутив. Бо, по-перше, це доволі почесне місце серед багатьох учасників, по-друге, це було своєрідною «пробою пера», бо нові конкурси ще попереду. По-третє, журналісти отримали величезний заряд позитивних емоцій. І, нарешті, чи не найголовніше: журналістські кулінарні таланти по достоїнству оцінили глядачі – вони смакували страви, образно кажучи, "на ура!" і ще приходили за добавкою.

Людмила Арман

http://jerait.com