Журналісти під прицілом: їм знову погрожують і перешкоджають їх професійній діяльності

http://jerait.com

25 травня в прес-клубі «Журналіст» Запорізької обласної організації Національної Спілки Журналістів України відбувся брифінг на тему: «Перешкоджання законній професійній діяльності позаштатного кореспондента газети «Горожанин-Інформ»Дмитра Слободянюка з боку голови Долинської сільської ради Богдана Федчука».

Суть події: 

21 травня 2018 року депутат Долинської сільської ради Запорізького району Віктор Федоряк звернувся з проханням зафіксувати факт подачі і реєстрації підготовлених ним документів на чергову сесію цієї ради до позаштатного журналіста Запорізької обласної газети «Горожанин-Інформ» Дмитра Слободянюка. 

Прибувши в приміщення вищевказаної сільської ради, Дмитро Слободянюк зафіксував факт відмови в реєстрації документів депутату Віктору Федоряку з боку працівника сільської ради. Намагаючись з'ясувати причини відмови реєстрації, Дмитро Слободянюк та Віктор Федоряк зайшли в кабінет голови цієї сільської ради. 

У службовому кабінеті голова Долинської сільської ради Богдан Федчук в присутності посадових осіб та добре знаючи, що Дмитро Слобаденюк є позаштатним кореспондентом Запорізької обласної газети «Горожанин-Інформ», вдався до погроз йому та депутату Віктору Федоряку – погроз вбивством і застосуванням фізичної сили. Погрожуючи пістолетом, вiн активно перешкоджав журналістскiй дiяльностi Дмитра Слободянюка і депутататськiй дiяльностi депутата цієї сільської ради Віктора Федоряка, вигнавши їх на вулицю. При цьому мав намір застосувати фізичну силу, схопивши в руки важкий металевий предмет. 

З метою припинити протиправні дії Богдана Федчука Дмитро Слободянюк та Віктор Федоряк звернулися до Нацполіції із заявою. Те, що сталося було зафіксовано на відеозапис і було показано на брифінгу. Факти перешкоджання законній професійній діяльності позаштатного кореспондента газети «Горожанин-Інформ» Дмитра Слободянюка з боку голови Долинської сільської ради Богдана Федчука були і раніше, але правоохоронні органи ніяких запобіжних заходів з приводу цих дій не вживали.

Брифінг проводили: позаштатний корреспондент запорізької обласної газети «Горожанин-Інформ» Дмитро Слободянюк, депутат Долинської сільської ради Запорізького району Віктор Федоряк, редактор запорізької обласної газети «Горожанин-Інформ», член НСЖУ Андрій Бартиш.

Підготовлені подання до правоохоронних органів та Звернення до прокуратури, владних інституцій, громадських організацій та працівників ЗМІ

Контактний телефон: 067 612 03 22, Андрій Бартиш

http://jerait.com