Завершились заняття в «Школі молодого журналіста»

http://jerait.com

Запорізька обласна організація НСЖУ завершила курс для старшокласників в «Школі молодого журналіста». За п`ять років існування Школи свій шлях в професію тут починали 350 школярів різного віку від 10 до 17 років. На журналістських курсах також навчалися і дорослі, які побажали оволодіти пером азами професії. Створювалися також в рамках «ШМЖ» і групи тележурналістів. Три роки вже працює «Школа молодого журналіста» у Мелітополі, а з цього навчального року - в Токмаку.

Профорієнтаційна «Школа молодого журналіста» - це тримісячний практичний курс від провідних журналістів і керівників засобів масової інформації Запорізької області. Основні викладачі курсу - голова ЗОО НСЖУ, ректор - Школи Наталія Кузьменко, проректор - Валентина Манжура, старший викладач - кандидат філологічних наук Валентина Біломорець. Програма занять охоплює основні напрямки роботи редакцій газет, теле- і радіокомпаній та включає в себе майстер-класи від провідних журналістів, зустрічі з керівниками ЗМІ, тренінги, екскурсії на телеканали і редакції газет.

У цей раз в Школу прийшли, в основному, одинадцятикласники, які незабаром будуть штурмувати журфаки вузів. Вже з перших занять стало ясно, що діти талановиті, з великою жагою до знань, з цікавістю ставляться до професії.

Багато учнів минулих випусків поповнили студентські ряди Запорізького національного університету. З факультетом журналістики ЗНУ чотири роки тому укладено Меморандум про співпрацю з ЗОО НСЖУ. Привітати випускників Школи та своїх потенційних абитурієнтів прийшов декан факультету журналістики ЗНУ Віктор Костюк. Він детально розповів про цьогорічні умови вступу в вуз, а також про навчання та факультетське життя студентів, і відповів на численні запитання. Віктор Володимирович вручив Сертифікати, які за підсумками курсів видаються слухачам по закінченню «Школи молодого журналіста».

http://jerait.com