Творчі конкурси - два в одному

http://jerait.com

Нагородження учасників та переможців двох творчих конкурсів Бердянська міська первинна організація Запорізької обласної організації НСЖУ та телекомпанія «ТБ-Бердянськ» провели одночасно в гостинній залі газети «Південна зоря». Чому так сталося? Колег об’єднала одна тема конкурсних робіт – любов до нашого рідного краю, до його природи, людей, історії.

Міська первинна організація ЗОО НСЖУ пропонувала реалізувати свій творчий потенціал в одному з трьох напрямів. Для більш дорослого покоління бердянців – «Історія людини (родини), що пережила окупацію в 1941-1943 роках», «Історія однієї фотографії чи поштової листівки», а для малечі – конкурс малюнків «Рідне місто (село)! Я люблю тебе». 

Одразу хочу подякувати всім, хто відгукнувся і взяв участь у творчому проекті.

Ми ставили перед собою просту мету — об’єднати дорослих та дітей для спільної творчої роботи, яка сприяла б збереженню пам’яті роду. А через це – зрозуміти: любов до Батьківщини починається з любові до рідного міста й поваги до рідних, з родини і ставлення до оточуючих тебе людей і речей, з поваги до батьків, дідів, пам’яті прадідів. 

Тож, коли батьки, діти, вчителі об’єдналися разом у творчій роботі – пошуковій, дослідницькій, художній, – мета проекту була досягнута і трохи скоротилася відстань між поколіннями.

Нагородити міська організація ЗОО НСЖУ вирішила всіх, хто взяв участь у конкурсі. Учні початкових класів шкіл № 1 і № 2 (Тимур Айвазов, Максим Гаращук, Анастасія Плешкова, Маргарита Тюпіна, Артем Кузьмін, Каріна Верховська, Олександра Белянська, Ярослав Іванов, Лілія Румянцева, Таїсія Барановська, Денис Баранцев, Катерина Тарасенко, Микита Сидоренко) отримали в подарунок альбоми, фарби, олівці для малювання. Творіть і надалі, розвивайте здібності, хтозна, можливо серед вас росте майбутній великий майстер, що прославить місто на увесь світ.

Окремі слова подяки Максимові Гаращуку за чудовий вірш, який хлопець подарував присутнім прямо на святі нагородження.

Роботи старшої групи учасників вже побачили світ на сторінках газети «Південна зоря» . Свою винагороду за творчу працю отримали Іван Короткий (м. Бердянськ), Ярослав Філоненко (с. Дмитрівка, 11 клас), Наталя Гаврилова (с. Андрівка), Вадим Даргевич (с. Дмитрівка, 8 клас), журналіст Олександр Стариков.

Конкурс, що оголошувала телекомпанія «ТБ-Бердянськ», був менш традиційним та більш креативним. Це конкурс легенд про Бердянськ і його принади. До створення нових легенд про рідне місто долучилися учні шкіл та гімназій Бердянська. До кожної підійшли творчо – часом здавалося, що фантазія сучасних оповідачів не знає меж. Тож школярі вигадували легенди, а команда «ТБ-Бердянськ» монтувала замальовки. До речі, на святі нагородження усі присутні мали змогу подивитися новостворені місцеві легенди на «великому екрані». 

«ТБ-Бердянськ» відмітила подарунками роботи Надії Радкової, Іванки Плахотник (ЗОШ № 1), Юрія Лазарєва, Дар’ї Оргієць, Лоліти Колотової (гімназія № 1), Маргарити Вареник, Ганни Валентирової (ЗОШ № 4), Сергія Нікітенка, Ілони Забуги (ЗОШ № 5).

Щиро вітаємо учасників і переможців обох творчих конкурсів!

Залишається додати слова вдячності тим, хто долучився до проекту матеріально — допоміг організувати свято й нагородити переможців. Насамперед, це директор Бердянського ПП «Протон плюс» Іван Вівчар, це голова фермерського господарства «Леся» Микола Ліщук, це магазин «Подарочный» (Вікторія та Тетяна Приходько) та пересічний бердянець Ігор Рябоконь.

Юлія Тисленко, секретар Бердянської міської організації ЗОО НСЖУ

http://jerait.com