Волонтерство в дії

http://jerait.com

Запорізькі журналісти та громадські діячі з ініціативи газети «Запорізька правда» провели до Дня добровольця благодійну акцію для бійців військового шпиталю.

Виступаючи перед бійцями Української армії, котрі лікуються в Запоріжжі, в.о головного редактора газети «Запорізька правда», член правління та секретаріату ЗОО НСЖУ Наталя Зворигіна запевнила присутніх, що волонтери, які з перших днів війни опікуються пораненими й хворими воїнами, разом із Запорізькою обласною організацією НСЖУ й надалі робитимуть усе від них залежне, аби армійці швидше одужували, мали гарний настрій, були забезпечені всім необхідним. Тому й цього разу привезли військовикам понад сто книг для бібліотеки.

В гості до бійців завітали члени ЗОО НСЖУ – заслужений артист естрадного мистецтва України, співак і композитор Анатолій Сердюк, а також член Національної спілки письменників України, поет Пилип Юрик.

У шпиталі лікуються військовослужбовці родом із Херсонщини, Полтавщини, Дніпровщини та інших областей. Анатолій Сердюк запропонував послухати в його виконанні своєрідну свою візитівку нашого краю – пісню «Запоріжжя моє кохане», яку він написав разом із поетесою, членом Національної спілки письменників України Вірою Коваль.

Видно було, що кожен армієць сприймає ці слова й мелодію близько до серця, згадує рідну сторону, батьківський дім. Адже такими ж любими для воїнів є їхні села, міста й селища. А далі прозвучала зворушлива пісня про сьогоднішню нашу армію, її витязів, котрі захищають рідних їм людей.

Пилип Юрик - член Всеукраїнській асоціації гумористів і сатириків «Весела Січ» прочитав бійцям свої ліричні поезії та вірші громадянського звучання: «Мамин хліб», «Кінь Сагайдачного», «Орлині душі». Коментуючи власні твори, Пилип зазначив, що не міг не написати про витязів, які ціною власного здоров’я й життя захищають Україну. Письменник подарував для бібліотеки шпиталю редагований ним новий альманах «Весела Січ» 

Щиро подякувала воїнам Збройних сил за ратний подвиг і голова Комітету підтримки газети «Запорізька правда» Людмила Зеленюк. Вона пригостила бійців смаколиками.

На закінчення Анатолій Сердюк виконав славнозвісну пісню Володимира Івасюка «Червона рута», яку підхопили й заспівали хором усі присутні.

http://jerait.com