Велика перемога маленької редакції в боротьбі за свободу слова

http://jerait.com

Маленькому мужньому колективу Розівської районної газети «Роз-інформ» знадобилося більше року, щоби нарешті восторжествувала справедливість і вони отримали від місцевих депутатів довгоочікуваний дозвіл на роздержавлення.

- Ми дуже вдячні всім, хто вірив у нас, хто підтримував та допомагав, - каже редактор «Роз-інформ» Людмила Подрєз, - Тепер навіть важко уявити, що позаду понад два десятки судових засідань у Розівському місцевому, Запорізькому та Дніпровському апеляційних судах та безліч звернень у різні державні та правоохоронні інстанції з приводу мого незаконного звільнення, порушення високопосадовцями Розівської районної ради трудового законодавства, бездіяльності й невиконання Закону України «Про реформування державних та комунальних ЗМІ», незаконного призначення в.о. редактора та головного бухгалтера, підробки печатки підприємства й скасування незаконного запису в Державному єдиному реєстрі фізичних та юридичних осіб-підприємців, блокування рахунків підприємства, інспірованих судових позовів пов’язаними особами проти редакції за чесну принципову позицію в оцінці діяльності посадовців та захисті інтересів громади та наших читачів. Й усе це - паралельно із щотижневим випуском районної газети на дванадцяти шпальтах і без виплати заробітної плати! 

Тому тепер, коли більшість перешкод подолано, не можу не висловити слова щирої вдячності Національній Спілці журналістів України на чолі з Сергієм Томіленком, Запорізькій обласній організації НСЖУ - голові Наталії Кузьменко та відповідальному секретарю Валентині Манжурі й особливо - медіа юристам ІРРП - Людмилі Панкратовій, Вірі Крафт, Ігореві Федоренку за дієву підтримку та постійний юридичний супровід.

Наша особиста подяка народному депутату України Олександру Пономареву та його помічникам – Дарині Братановій, Валентині Прядченко і юристу Олені Плющій. Окрема подяка голові Запорізької обласної державної адміністрації Костянтину Брилю, його заступнику Олександру Бабаніну, керівникові Розівської РДА Володимиру Ревуту та депутатській більшості Розівської районної ради,фракції «Наш край» на чолі з Володимиром Поповим, селищному та сільським головам –за всебічну моральну та організаційну підтримку й допомогу. 

Тільки завдяки їхній мужній та принциповій позиції нам вдалося відстояти свободу слова та законність. А за втручання депутата Запорізької обласної ради Ярослава Криля - отримати нарешті на руки рішення двадцять другої позачергової сесії Розівської районної ради сьомого скликання від 3 листопада 2017 року про визнання трудового договору безстроковим та про реформування газети «Роз-інформ», що дозволить скасувати незаконний запис у Держреєстрі, розблокувати рахунки підприємства, погасити борги та розпочати процедуру роздержавлення.

Хочеться також доземно вклонитися керівникам сільгосппідприємств району, РДА та фінансового управління, які протягом всього цього періоду забезпечили фінансування безперебійного випуску газети, а також моїм колегам. Маючи маленьких діток, вони майже півроку (а я цілий рік) працювали без заробітної плати, але не здалися, відстоюючи свободу слова та людську гідність, не зрадили мене, як і всі, хто допомагав та підтримував.

Ваш приклад, дорогі колеги, керівники та народні обранці, додає сил у доланні труднощів, надихає на творчість і нові звершення в розбудові інформаційного простору нашого прифронтового району. Усім миром ми показали всій громаді району, області, всій Україні, що влада може мати людське обличчя, що Закон може бути вище й міцніше корупційних ланцюгів, що інтереси громади та простого народу можуть перевищити особисті та політичні амбіції. І, зрештою, що у нашій рідній Україні є Свобода слова і Людська Гідність. І за них варто, і треба, боротися!

http://jerait.com