Це повинна знати кожна людина

http://jerait.com

В приміщенні соціального навчально-практичного центру громадської організації «Олександр» приватного класичного університету відбувся тренінг для журналістів з надання першої невідкладної допомоги. Кореспонденти різних ЗМІ часто бувають в місцях, де багато людей і мають знати, що робити, коли комусь стане зле. Тренінг підготувала журналістка Олена Шевчук, яка курирує молодіжне крило Запорізької обласної організації НСЖУ.

Інструктор невідкладної допомоги Запорізької обласної організації товариства Червоного Хреста Володимир Оспенніков докладно розповів про цю організацію з багаторічною історією та її сьогодення. Начав медійиків, як треба реагувати на нещасний випадок на вулиці і що робити до підходу машини швидкої допомоги, які є правила особистої безпеки при наданні першої допомоги.

Також Володимир довів до відома журналістів про спеціальні курси товариства Червоного хреста, після закінчення яких надається сертифікат міжнародного класу. Під керівництвом інструктора журналісти на практиці навчались прийомам надання невідкладної допомоги, яку повинна знати кожна людина.

Світлана Костюк, фото автора

http://jerait.com