Ювілей «Запорізької правди»

http://jerait.com

В концертному залі ім. Глінки відзначила свій 100-річний ювілей найавторитетніше видання Запорізької області – газета «Запорізька правда».

«Запорізька правда» – єдина в області україномовна газета регіонального рівня, єдине в регіоні видання, яке охоплює всю область та залишається флагманом регіональної журналістики.

«Запорізька правда» оперативно, помірковано і виважено висвітлює життя обласної територіальної громади, піднімає на своїх сторінках актуальні проблеми, пов’язані з економікою регіону, розвитком соціальної сфери, земельних відносин; відродження духовності, культури, спорту тощо. На шпальтах газети виступають керівники регіонального рівня, підприємці, представники малого та середнього бізнесу, соціальної сфери, молодь, широкий авторський актив з числа громадських діячів. Інформація, подана в «Запорізькій правді», ґрунтується на достовірних фактах, офіційних джерелах, є майданчиком для ґрунтовних дискусій між представниками влади і громади території для опрацювання нагальних питань життєзабезпечення та соціально-економічного розвитку регіону.

Упродовж 100 (!) років «Запорізька правда» розвиває активну діяльність на медійному ринку краю і продовжує самовдосконалюватися. Видання увійшло в фазу роздержавлення, забезпечує методичну та методологічну допомогу в цьому питанні редакціям районних комунальних видань - проводить консультації, семінари в прес-центрі ЗОО НСЖУ, виїжджає в райони Запорізької області, активно виступає на підтримку редакцій, які увійшли в процес, сприяє розвитку професійної корпоративного середовища, зміцненню професійних журналістських стандартів, а також реалізації активної життєвої позиції представників ЗМІ: виступає організатором цілої низки різних спортивних, культурних, освітніх заходів для журналістів

До слова, газета сприяє формуванню і укріпленню україномовного середовища у Запорізькому краї, консолідації обласної громади. А це вкрай важливо сьогодні, коли наша держава виборює своє право на щасливе майбутнє.

Нині творчий колектив газети «Запорізька правда» - в найважчий для країни період за часів незалежності - залишається в лавах активно діючих представників вітчизняної медіаспільноти. Підвищився рейтинг видання як ЗМІ, що сприяє формуванню, зміцненню і розвитку україномовної патріотично налаштованої аудиторії. Змінився й формат «ЗП» на community media, що вивело її в розряд ефективних інструментів для забезпечення зворотного зв'язку влади і громади, привів «ЗП» до перемоги в конкурсі ОБСЕ (2016р.) і конкурсі ЄС(2017р.).

Веде активну патріотичну і волонтерську роботу - в перші дні початку військового конфлікту на Донбасі ініціював і реалізує безстрокову благодійну акцію в підтримку воїнів-захисників України, залучає до участі громадські організації, рухи, забезпечує взаємодію з волонтерськими рухами Запоріжжя і області, організовує культурні та спортивні акції для військовослужбовців 55-ої артбригади, 9-го полку оперативного призначення НГУ, Запорізького військового госпіталю і військових мобільних госпіталі в зоні АТО, неодноразово члени творчого колективу «ЗП» особисто виїжджали в зону ведення бойових дій з гуманітарною допомогою для бійців і поранених.
 
В урочистостях взяли участь видатні музиканти – народний академічний ансамбль «Запоріжці» (керівник Лілія Грінь), ансамбль Запорізького музичного училища (керівник Сергій Пелюк), актори Театру Юного глядача, співачка та музикант Олександра Зворигіна та інші талановиті майстри сцени.
 
Колектив газети приймав вітання та нагороди від представників органів влади, громадських організацій, колег. Відзначили працівників редакції секретар Національної спілки журналістів України Зоя Шарікова та голова Запорізької обласної організації Наталія Кузьменко, нагородив Почесними званнями та Грамотами НСЖУ ярких представників редакції. Зоя Шарікова передала колегам вітання від голови Національної Спілки журналістів України Сергія Томіленка та побажання завжди бути флагманом україномовної преси в Запорізькому регіоні та в Україні в цілому.

Наталя Вадимова

http://jerait.com