Наполегливість приносить результат

http://jerait.com

Журналісти Мелітопольщини привітали з 70-ччям колегу, редактора КП "Студія "Мелітопольський район"МРР, ветерана журналістики Олександра Андрущенка. У своє свято Олександр Онисимович не тільки приймав вітання, а й підбив підсумки конкурсу журналістів на тему: "Мелітопольські сепаратисти та патріоти: грані протистояння".

Така непроста тема викликала неоднозначні відгуки, дехто з журналістів та громадських діячів висловили критику відносно неї. На це Олександр Онисимович зазначив, що вдячний і тим, хто взяв участь в конкурсі, і тим, хто не підтримав його ідею.

- Дякую тим, хто виступив із критикою. Це змусило мене повернутися і ще переосмислити: "Чи правильно я все роблю? Чи по совісті?" І я впевнився, що перед своєю совістю я чистий, і що я зробив те, чого дійсно хотів, - наголосив він.

Конкурс журналістів був заснований Олександром Андрущенком 10 років тому, в останні три роки його проведення було призупинено через події в країні. Наразі ветеран журналістики вирішив відновити за допомогою Мелітопольської міжрайонної первинної організації ЗОО НСЖУ творче змагання, таку ініціативу підтримали Мелітопольський міський голова Сергій Мінько та депутат Мелітопольської райради, приватний підприємець Анатолій Раков.

За підсумками конкурсу третє місце посіла редактор інформаційних програм ТРК "Контакт" Оксана Найдьон, на другому - заступник директора "Главная газета Мелитополя" Світлана Залізецька. Кращою визнано роботу журналіста КП "ТРК "Мелітополь" Сергія Чурікова, який створив документальний відеонарис про загиблого героя АТО з Мелітополя: "Виктор Ментус. Недожитая жизнь". Це відео є одним з фільмів циклу "Экипаж. Погибшие на своей земле". Переможці отримали грошові премії. Дипломами і заохочувальними призами відзначені ветеран журналістики Олександр Колчинський та кореспондент КП "Студія "Мелітопольський район"МРР Юлія Тимошенко. Також Оксана Найдьон, Юлія Тимошенко та Олександр Колчинський отримали цінни призи від голови Мелітопольської міжрайонної первинної організації ЗОО НСЖУ Діляри Кудусової.

Олександр Онисимович подякував всім учасникам конкурсу та побажав журналістам, щоб вони без перепон отримували потрібну інформацію та збалансовано транслювали її широкому загалу. Олександр Андрущенко є наставником для багатьох журналістів Мелітопольщини. Завдяки його порадам, представники провідних ЗМІ міста та району вчилися майстерності написання інформаційних матеріалів та журналістських розслідувань. Тож численні гості не втомлювались дякувати йому за підтримку і поради. Колеги підкреслювали, що Олександр Онисимович - це людина поза часом, яка завжди слідкує за подіями та має на все власну думку. Тож ювіляру бажали плідної праці та такої ж енергійності, як і зараз. 

Олександр Андрущенко розпочинав свою журналістську діяльність воєнним кореспондентом, 45 років він присвятив журналістиці, із них 25 працював кореспондентом і редактором різних засобів масової інформації Мелітополя. За цей час він завоював прихильність численних шанувальників його таланту і повагу колег.

http://jerait.com