Щаслива родина – щаслива Україна

http://jerait.com

Міжнародному дню сім`ї була присвячена прес-конференція, що відбулась у прес-центрі «Журналіст» ЗОО НСЖУ.

Поспілкуватись з представниками преси та телебачення завітали Леся Корецька, начальник відділу неформальної та інформальної освіти дітей Інституту модернізації змісту освіти Міністерства освіти і науки України; Ірина Олійник, завідуюча відділом виховної роботи Департаменту освіти і науки Запорізької міської ради; Віктор Пріт, голова правління Міжнародної громадської організації «Рада сімей України», депутат обласної ради.

МГО «Рада сімей України» була створена у 2010 році з метою всебічного укріплення інституту сім`ї, розвитку людини як Чоловіка та Жінки, передумов їх щасливого життя, сприяння розвитку соціально відповідального суспільства.

Для вирішення питань гармонійного та ефективного розвитку суспільства через розвиток відносин у сім`ї та побудови сімейних стосунків на підставі підтримки, толерантності і любові Міжнародною громадською організацією «Рада сімей України» була розроблена та затверджена концепція «Щаслива родина» та комплексна навчальна програма «Сімейні цінності», яка є інструментарієм в налаштуванні дітей та підлітків на створення сучасних родинних відносин.

Сьогодні, згідно статистичних досліджень, більше як 60% шлюбів закінчуються розлученнями, що народжує в подальшому виховання дітей у неповних сім`ях, збільшення кількості соціальних сиріт, дитячу злочинність і таке інше. Першопричиною цього суспільного явища є недостатня осві- ченість, безграмотність молоді в питаннях побудови сім`ї та негативний опит родинних взаємин.

З метою подолання цієї проблеми і навчанню дітей та підлітків принципам і мотивам створення сім`ї п`ять років тому було розроблено та введено в навчальні програми 8-9 класів загальноосвітніх навчальних закладів курс «Сімейні цінності», затверджений Міністерством освіти і науки України за підтримки Інституту інноваційних технологій та змісту освіти МОН України. Видано посібник, проведено ряд Всеукраїнських семінарів-практикумів з підготовки педагогів до викладання курсу та розпочато викладання в школах України.

Станом на сьогодні охоплено біля 500 шкіл та більше 20 000 учнів м. Запоріжжя, Бердянська, Мелітополя, Енергодара, Оріхова та інших регіонів України, таких як Київська область, м. Рівне, м. Миколаїв, м. Дніпро, м. Кропивницький, м. Харків та м. Одеса. Підготовлено 700 вчителів. 

Курс «Сімейні цінності» було презентовано під час громадських слухань у Верховній Раді України та під час засідання громадської ради при Міністерстві освіти в 2016 році.

У 2017 році готується до випуску 3-е видання посібнику з урахуванням вимог сучасного розвитку суспільства та відповідно до реалій сьогодення.

Міцна родина, що базується на принципах рівноправ`я, творчості, культури, фаховості, підвищеного загального інтелектуального рівня є запорукою здорового суспільства.

Олена Морозова, фото Світлани Костюк

http://jerait.com