Учасників пілотного етапу реформування запросять на всеукраїнську конференцію

http://jerait.com

Національна спілка журналістів України та Держкомтелерадіо нині проводять консультації щодо організації всеукраїнської конференції для редакторів комунальних ЗМІ – учасників першого етапу реформування.

Нагадаємо, днями було ухвалено постанову Кабміну з переліком видань, що реформуватимуться першочергово.

Однак, оскільки на нинішньому етапі виникає чимало проблемних питань, пов’язаних із юридичними та реєстраційними моментами, подекуди – з небажанням влади відпускати газети та намірами зберегти свій вплив на редакційну політику, очевидно, що редакторам потрібна ґрунтовна роз’яснювальна і консультативна допомога. 

У роботі наради запланована участь керівництва Уряду, профільних міністерств, представників державних відомств, медіаюристів. 

– Національна спілка журналістів України вважає за пріоритет підтримку комунальних медіа і редакційних колективів у період здійснення однієї з найважливіших медіареформ, тому ми переконані, що їх не можна залишати наодинці в той час, коли виникає багато незрозумілих і проблемних моментів, – зазначив перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко. – Зі свого боку ми намагаємося надавати методичні поради і рекомендації, юридичні консультації в рамках «Гарячої лінії» НСЖУ за підтримки ОБСЄ та іншу необхідну допомогу. 

Наразі Держкомтелерадіо спільно з фахівцями Камбіну визначаються щодо дати проведення конференції.

http://jerait.com