Створюється фонд підтримки розвитку громадських організацій

http://jerait.com

Голова Запорізької обласної організації НСЖУ Наталя Кузьменко взяла участь у семінарі з обговорення проекту «Підтримка реалізації Національної стратегії розвитку громадського суспільства в Україна», який проводився за підтримки ОБСЄ у партнерстві з Адміністрацією Президента України. Регіональні кругли столи проходять у семі містах країни – Дніпрі, Харкові, Луцьку, Тернополі, Чернівцях, Одесі та Миколаїві. У заході взяв участь заступник міністра Міністерства молоді і спорту Олександр Ярема.

Основна тема семінару – створення Національного фонду підтримки розвитку організацій громадського суспільства в Україні. Слабка життездатність громадянського суспільства та його організацій є ключовою проблемою, яка заважає ефективному розвитку. Взаємодія ОГС з органами влади визнана малоефективною, слабо використовується потенціал організацій органами виконавчої влади для надання соціальних та суспільно значущих послуг. Доступ громадських організацій до державної допомоги дуже обмежений, по суті, немає прозорих конкурсів. Створення фонду підтримки розвитку ОГС повинно вирішити багато проблем, окрім названих.

Про це говорили учасники круглого столу і надали свої пропозиції стосовно завдань та діяльності фонду. Для ЗОО НСЖУ ця тема є важливою оскільки участь у новітніх українських проектах є пріоритетом для регіональної журналістської організації.

http://jerait.com