Нові можливості дотримання конституційних прав людини

http://jerait.com

У прес-центрі «Журналіст» Запорізької обласної організації НСЖУ відбулася прес-конференція на тему : «Бюро правової допомоги - нові можливості дотримання конституційних прав людини».

Лариса Кожемякіна - начальник відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та інформації Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Запорізькій області розповіла, що в процесі реформування територіальних органів юстиції в Запорізькій області було створено 4 центра з надання безоплатної вторинної правової допомоги: два у Запоріжжі та у Бердянську і Мелітополі.

Починаючи з 2013 року центрами було надано 18 тис. доручень адвокатам, безоплатна допомога була надана 1500 чоловікам: звільнені від відбуття покарання - 1000, від суду - 200, зміна покарання – 150.

Ольга Бородіна - директор Першого запорізького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги розповіла, що на базі цих центрів 1 вересня 2016 року розпочнуть свою роботу 17 самостійних відділів - бюро безоплатної вторинної правової допомоги у районах та містах обласного значення. Їх місія - захист прав людини шляхом забезпечення рівного доступу до правової інформації та правосуддя, посилення правових можливостей представництв соціально вразливих груп, територіальних громад та спільнот.

Світлана Костюк, фото Сергія Єгунова

http://jerait.com