Він загинув за Україну

http://jerait.com

До 25-річниці Незалежності України в Хортицькому районі Запоріжжя буде відкрито меморіальну дошку Герою України, члену Національної спілки журналістів України Василю Сергієнку. Встановляь її на вулиці, яка носить його ім’я Героя. Про це йшлося під час наради, що відбулася в Запорізькій облдержадміністрації.

Нагадаємо, журналіст і громадський діяч Василь Сергієнко значну частину життя провів у Запоріжжі. Працював в обласній газеті «Запорізька правда, співпрацював у газеті «Верже», писав для київських видань. Займався громадською роботою, був членом Всеукраїнського об’єднання «Свобода», брав активну участь в запорізькому Майдані 2004 року. Автор наукових праць з політології, соціології та поетичних збірок.

В 2009 році Василь Сергієнко переїхав в місто Корсунь-Шевченківський Черкаської області доглядати за старенькою мамою. Активно співпрацював з місцевою редакцією, проводив журналістські розслідування. Як справжній патріот і мужня людина, в дні Євромайдану Василь Сергієнко разом з побратимами із «Свободи» став в лави борців за справедливу Україну і поклав свою голову заради цього. Просто на очах матері 4 квітня 2014 року його викрали з подвір’я невідомі. Наступного дня Василя знайшли закатованим насмерть в лісі.

В ті трагічні і незабутні дні наш земляк і колега Василь Сергієнко став одним з воїнів Небесної сотні. В листопаді 2015 року Указом Президента України йому присвоєне звання Герой України. А в липні 2015 року запорізьку вулицю Задніпровську було перейменовано у вулицю Василя Сергієнка.

Валентина Бистрова

http://jerait.com