Керівники запорізьких ЗМІ опановують інновації медіа-бізнесу

http://jerait.com

Головний редактор Якимівської районної газети «Слово Трудівника» Тетяна Беліменко та виконуюча обов`язки головного редактора газети «Запорізька правда» Наталя Зворигіна взяли участь в редакторському форумі, присвяченому розвитку ЗМІ в умовах сучасного медіаринку, який відбувся у Харкові.

Форум, організований в рамках проекту «Голос місцевих ЗМІ: професійні стандарти та етичні норми у висвітленні конфліктів», був присвячений урізноманітненню джерел доходів ЗМІ в умовах несприятливої економічної ситуації та незначних доходів від реклами. 

Ґрунтуючись на аналізі ринку та відгуках учасників першого редакційного форуму у лютому, нині, у липні, тренери Магда Уолтер (Велика Британія) та Ангеліна Солдатенко (ІРМІ, Україна) разом з учасниками розглянули та проаналізували аудиторії та ринок, зокрема визначили, що кожне ЗМІ, перш ніж виходити в світ, має досконально визначитись, для кого і навіщо працює. Учасники форуму набули навичок з розробки стратегії та плану розвитку ЗМІ, визначили структуру бізнес-плану та можливості з урізноманітнення джерел доходів. Керівники регіональних ЗМІ вкотре відзначили важливість дотримання журналістських стандартів та етичних принципів для досягнення незалежності і надбання конкурентних переваг на ринку.

В рамках форуму відбулися презентація та обговорення історій успіху (міжнародний та національний контекст), обмін досвідом та найкращими практиками. Особливу увагу учасники заходу приділили обговоренню принципового питання , що таке конфлікт інтересів, розділення комерційної та редакційної діяльності а також визначилися із новими моделями в медіа-бізнесі в еру цифрових технологій.

Прес-центр ЗОО НСЖУ

http://jerait.com