До запорізьких рятувальників завітали лауреати Акції «Діти-рятувальники – герої війни»

Rate this item
(0 votes)

У День молоді, у Маріїнському палаці за участі Президента України Володимира Зеленського та Першої Леді відбулася патріотична акція «Діти-рятувальники — герої війни».

Голова держави відзначив вісім маленьких героїв, які своїми вчинками довели, що з такими хоробрими та щирими дітьми на Україну чекає прекрасне майбутнє.

Кожному з присутніх дітей міністр МВС Денис Монастирський вручив цінні подарунки, а Голова ДСНС Сергій Крук — дитячу форму рятувальника.

Із Запорізької області лауреатами акції стали двоє хлопчиків: Максим Бровченко із Бердянська – юний митець, який малює картини і зароблені за них кошти відправляє на допомогу українським захисникам і Давид Понуляк – 7-річний мешканець Запоріжжя, який допомагає мамі у волонтерській діяльності, плете маскувальні сітки.

Повернувшись у рідне місто, хлопчики завітали до Головного управління ДСНС області аби поділитися емоціями зі своїми добрими друзями – запорізькими рятувальниками, а також представниками медіа.

Зустрітися з юними героями завітали і представники Запорізької обласної організації Товариства Червоного Хреста України. Так, командир Загону швидкого реагування Віталій Цибарєв подякував юним патріотам за їхні мужні серця, щирі прагнення наблизити Перемогу і подарував символічні презенти, які стануть у пригоді під час нового навчального року.

Давид Понуляк – запорізький лауреат Акції має ряд захоплень і уподобань. Юний нумізмат має колекцію українських монет і планує розширювати її. Харизматичний хлопчик, незважаючи на юний вік, допомагає мамі у волонтерській діяльності, плете маскувальні сітки, читає вірші, співає пісень і усіма силами намагається розрадити захисників України, які проходять реабілітацію у Запоріжжі. «Пам’ятаю, як у шпиталь приїхали військові, їм було дуже погано, боляче. Я трохи розгубився, не знав що робити. Вирішив зробити для кожного захисника янгола-охоронця, щоб той їх оберігав завжди.  Адже наші військові оберігають нас, то треба щоб і у них були свої обереги. Я знаю, що Україна точно переможе і дуже хочу, щоб усі захисники повернулися додому, бо там на них чекають і дуже люблять» - ділиться спогадами Давид. До речі, мати Максима – відома запорізька журналістка, член Секретаріату ЗОО НСЖУ, голова Громадської організації «Запорозькі берегині», офіційний представник Запорізького військового шпиталю.

Другий лауреат - Максим Бровченко, мешканець Бердянську, який зараз мешкає разом з мамою в обласному центрі. 3 роки тому він знайшов себе в образотворчому мистецтві і вже перерахував для допомоги українській армії 20000 гривень, які заробив за свої картини. Стверджує, що і надалі допомагатиме захисникам і захисницям України. До того ж, хлопчик отримав надзвичайно важливе завдання від Президента України. Володимир Зеленський доручив юному митцю намалювати картину «Після Перемоги». Полотно із особистим підписом Глави держави вже є, тож тепер Максим у пошуках натхнення, з вірою у серці про якнайшвидше закінчення війни і Перемогу України. 

Світогляд Максима і глибина його думок вражають усіх, хто мав можливість з ним поспілкуватися. Ряд його робіт присвячені героїчному протистоянню України, адже як стверджує сам юний Пікассо – йому дуже болить все, що відбувається зараз з його Батьківщиною. На одній із картин хлопчик зобразив янголів – це безневинні жертви, які загинули внаслідок російської агресії. За словами Максима, одне із янголяток – маленька дівчинка Ліза, яка загинула внаслідок ракетного удару у Вінниці. Макс вирішив подарувати полотно мамі дівчинки – пані Ірині. Вже найближчим часом картина поїде у Вінницю. «Це дуже багато значить для мене. Я вдячна Максу за цей подарунок» - зазначила Ірина у телефонній розмові з рятувальниками. 

Ми щиро пишаємося нашими талановитими, мужніми і сміливими запорізькими дітьми і вкотре переконуємося, що нам є заради кого боротися далі і наближувати Перемогу. Заради світлого майбутнього для наших дітей у вільній і незалежній Україні. Бажаємо хлопчикам ще більше енергії і сил, а батькам дякуємо за зразкове виховання юних патріотів України. Разом до Перемоги!

Read 184 times Last modified on Четвер, 18 серпня 2022 18:50