Доктор Владислав Мец – людина, яка перетворює мрії в реальність

Rate this item
(5 votes)

«Для всіх, у кого є серце» - це девіз відомого Реабілітаційного серцево-судинного  центру  «Медздравниця», який розташований в Хортицькому районі Запоріжжя. Створив і очолює цей сучасний заклад знаний в нашому місті кардіолог Владислав Мец.

Виношуючи ідею створення медичного центру, молодий талановитий доктор розробив  власного стратегію та методики комплексного підходу до профілактики, оздоровлення, лікування та реабілітації пацієнтів, де в центрі уваги - повноцінна допомога як хворій людині, так і у якості медицини запобіжної.

Владислав Мец обрав майбутню професію ще підлітком, багато спілкуючись з дідусем та бабусею, відомими лікарями. Бабуся, Надія Карповна Мец, кардіолог, завідувачка лікарні, дідусь Владислав Іванович Мец-старший, відкрив та очолив перше в нашому місті відділення нейрохірургії п`ятої лікарні швидкої допомоги. Тому вагань, куди піти вчитися, просто не існувало. Але існувало бажання бути не просто кращим, а найобізнанішим спеціалістом вибраної справи – професіоналом, який спирається на досягнення   в медичній науці та практиці плюс розробки власних методик. Доктор Мец вважає, що лікування - це мистецтво і досягнутий результат повинен бути повноцінним і безповоротнім.  

Легким своє навчання та становлення Владислав Мец назвати не може. Усвідомлений вибір, опанування професійними навичками, тобто навчання паралельно з роботою санітаром, медбратом, а в подальшому, лікарем в стаціонарі, поліклініці  та власна практика межувалися і з розчаруваннями, і з труднощами, із власними уявленнями про медицину. «Життя полягає не в тому, щоб знайти себе. Життя полягає в тому, щоб створити себе» - цитує Бернарда Шоу доктор Мец.

На стінах Центру кидається в очі багато філософських постулатів, якими керується Владислав, та охоче передає колегам та відвідувачам свій власний досвід перетворення мрії в справу життя. Мимоволі замислюєшся над словами Сенеки: «Зроби перший крок і ти зрозумієш, що не все так страшно». Для Владислава Андрійовича сьогодні – це п'ятнадцять років стажу та авторитету, заснованому на власному світогляді та постійному опануванню новими знаннями. Успіх – це важка праця.

У медичному Центрі – створений значний комплекс надання послуг: обстеження, аналізи, тести, консультації, у тому числі із залученням вузьких спеціалістів за необхідності. Дуже зручне надання консультацій в режимі он-лайн кардіологами, психологами, спеціалістами Київського Інституту серця на чолі з Борисом Тодуровим.

Основні напрямки роботи Центру - Програма «Кардіорік», яка містить в собі огляди кардіолога, реабілітолога, психолога та духовного психолога, проведення лекцій, духовних практик, аналізи, обстеження, масажі, тестування протягом року. Наразі цією послугою скористувалось 150 пацієнтів. Другий напрямок, розрахований на один місяць – реабілітаційні програми.  Не менш важливий – це дитяча кардіологія, яка потребує уваги в період дитинства, дорослішання з урахуванням специфіки розвитку організму. І четвертий - кардіо-скринінг – комплексне обстеження серцево-судинної системи з метою профілактики.

В перші дні війни Владислав вирішив вступити до лав захисників, але військові порадили займатися медициною, бо життя спасають не лише на фронті. І він став волонтером. Регулярно об`їжджає блокпости, слідкує за здоров`ям тероборонців, лікує, допомагає медикаментами. У нього дуже міцні стосунки з військовими. Владислав Андрійович завжди готовий бути з ними поруч, за що нагороджений Подякою штабу тероборони за допомогу Збройним силам України. В його телефоні безліч фото з бійцями на фронті, а в Центрі на поважному місці – Прапор України, подарований чудовому лікарю 112-м батальйоном «Дикий взвод діда». Для армії в Центрі окрема програма – будь-які  обстеження в повному обсязі  - безкоштовні. 

І це ще не вся розповідь про наполегливу, цілеспрямовану людину, бо в найближчих планах доктора Меца, які вже перебувають в стадії реалізації, облаштування стаціонарного відділення, санаторного оздоровчого лікування.

То ж побажаємо йому поменше зрад, побільше перемог. Пишаємося своїми. Все буде Україна!

Олена Морозова, фото автора

Read 187 times Last modified on Четвер, 07 липня 2022 21:54