Знайти своє призначення

Rate this item
(2 votes)

Журналістів можна порівнювати з метеликами, які повинні облетіти цілий світ, не припиняючи руху. Ті, хто обирають журналістику - автоматично відкривають шлях для можливостей своєї реалізації. Саме я уявляю себе, як професійного журналіста, який не злякається знімати репортаж на місці виверження вулкану або цунамі. Я щаслива, що моє віддзеркалення уособлює саме цю професію, адже журналіст може поділитися з людьми своїм поглядом на життя, спогадами та сподіванням не майбутне.

Це так круто - знайти своє призначення. Хочу сказати, що така діяльність притаманна лише людям зі сталевими нервами, неординарними думками, вражаючими та яскравими фантазіями. Не можу обійти стороною бажання стати відомим. Більшість, мріючи внести своє ім'я в історичне майбутнє журналістики, зовсім забуває про довіру читача, адже їх поглинає егоїзм та байдужість. Все ж таки кожен журналіст має бути, свого роду, психологом - допитливим, спостережливим і чесним. Кожна хвилина повинна дарувати вміння доречно користуватися інформацією, володіти словами, оперувати фактами і поняттями. 

Журналістика допомогла мені виявити силу своїх можливостей, знайшла шлях і напрямок свого майбутнього. Я вважаю унікальність цієї творчої лабораторії досить неосяжною, адже вона містить доволі різноманітну бібліотеку знань. Мабуть, не одна людина задає питання: як можна бути настільки всебічно розвиненим? Невже людина може поглинати стільки інформації, а видавати читачам дійсно корисні статті? Згодна, він повинен знати абсолютно все, що відбувається у світі, бачити тему в усьому. Це досить складно, але любов до своєї праці дарує сили та можливості рухатися вперед.

Дейм Ребекка Уест - талановита письменниця, журналістка і літературний критик Британії вважає: "Журналіст - це людина, яка в змозі щоденно заповнювати порожнечу". Одже, ця професія – це такий творчий колектив, який з кожним роком наповнюється талановитою молоддю, здатною до змін майбутнього. 

Вероніка Белендій, учениця «Школи молодого журналіста»

Read 479 times Last modified on Вівторок, 08 травня 2018 20:49