Щоб всі діти були щасливими

Rate this item
(0 votes)

Благодійний фестиваль творчості «Мама+Я» - подія, яка відбулася у Запоріжжі, у ЦПКіВ «Дубовий гай», і подарувала радість вихованцям дитячих притулків, будинків сімейного типу, інтернатів, прийомних сімей, об’єднала небайдужих людей, чиї серця відкриті назустріч малюкам, хто живе за принципом «чужих дітей не буває». Нагадаємо, Запорізька обласна організація Національної спілки журналістів виступила інформаційним партнером заходу, тож регіональні ЗМІ детально розповіли своїм читачам, слухачам і глядачам про всі захоплюючі пригоди дітлахів на фестивалі. Мова йшла і про людей, які подарували юним учасникам свою любов і тепло своїх сердець – волонтерів, що опікувалися різними творчими і спортивними локаціями, забезпечували видачу харчування і гуманітарної допомоги, формували концертну програму,тощо. Таких відданих дітям знайшлося близько сотні людей. Більшість з них – працівники Запорізького титано-магнієвого комбінату. Cаме ТОВ «ЗТМК» стало головним меценатом дитячого фестивалю. І це не єдиний благодійний захід його трудового колективу. Підприємство опікується вихованцями обласних центрів соціальної реабілітації дітей, допомагає іншим соціальним закладам, де є дитячі відділення, зокрема, Кіровському будинку інвалідів.

- Прагнемо, щоб всі діти були щасливі, зростали у родинах, щоб ними опікувалися люблячі батьки. І цей фестиваль ми підтримали саме з метою показати запорізькій громаді дітей, які потребують родинного піклування, - висловив свою позицію директор ТОВ «ЗТМК» і батько п’ятьох дітей Володимир Сивак. - Малюки і підлітки змогли показати свої таланти і, певен, завоювали серця потенційних прийомних батьків.

Керівник металургійного гіганту Володимир Вікторович соціальну відповідальність бізнесу вбачає не тільки у спонсоруванні благодійних акцій на кшталт означеного фестивалю, а й у стимулюванні членів трудового колективу ввіреного йому підприємства до вияву сердечної доброти і здійснення шляхетних вчинків. Тож щиро підтримав бажання титаномагніївців стати помічниками організаторів фестивалю.

- Добрі справи не повинні минати непоміченими, - вважає голова благодійного фонду «Мама+Я», ініціатор і організатор фестивалю Наталя Сивак.- Тому ми завітали сьогодні на комбінат, щоб подякувати людям, які надали нам потужну підтримку і натхнення.

У актовій залі Будинку громадських організацій комбінату цього дня після робочої зміни було незвично багатолюдно. Тут зібралися всі ті, хто не пошкодував власних сил і часу та доклав чимало зусиль для того, щоб на дитячих обличчях засяяли посмішки. Зі сцени їм щиро подякували директор комбінату Володимир Сивак, голова профспілки ПМГУ на ТОВ «ЗТМК» Людмила Логвинова і голова БФ «Мама+Я» Наталя Сивак. Для кожного волонтера вони знайшли теплі слова і кожному вручили подяку.

- Дуже приємно, хоча і незвично, бо ніхто з нас не розраховував бути відміченим. Таке «Дякую!» мені дійсно зігріло серце, - поділилася головний лікар санаторію-профілакторію ТОВ «ЗТМК» Валентина Крепчук, яка на фестивалі відповідала за видачу гуманітарної допомоги. – Мені особисто цей дитячий фестиваль подарував багато приємних вражень. Певна, і мене підтримають колеги, ми обов’язково візьмемо участь в організації заходу і наступного разу.
Така підтримка простих людей додає наснаги голові БФ «Мама+Я» Наталі Сивак. Бо вона вже взялася за підготовку наступного заходу і планує зробити такий фестиваль у Запоріжжі традиційним.

Прес-центр ЗОО НСЖУ

Read 722 times Last modified on Середа, 11 жовтня 2017 11:09